Завантаження ...

У Сумах попрощалися із розвідником Максимом Литовченком

У Сумах попрощалися із розвідником Максимом Литовченком фото

У Сумах 31 липня попрощалися із загиблим військовослужбовцем Максимом Литовченком.

Після відспівування у Свято-Георгіївському Храмі, труну з тілом військовика привезли на Баранівське кладовище, пише Суспільне.

Син Максима Литовченка Нестор розповів: спілкувався телефоном зі своїм батьком за кілька хвилин до його загибелі. "Я з ним востаннє спілкувався за 9 хвилин до його смерті: о 12.01 22 липня, в суботу. Він мені зателефонував, ми з ним поговорили, він мені сказав: зараз я трішки буду зайнятий, потім наберу. А потім він вже не виходив на зв’язок”, - розповів Нестор Литовченко.

За кілька днів Нестор дізнався про загибель батька. "Прийшов додому зі своїми друзями і побачив у дверях записку: “Шановна... (до матері звертаються). Прошу вас з’явитися до військомату міста Суми з приводу вашого чоловіка”. Він не виходив на зв’язок вже третій день, тому я зрозумів, що і як. Я дуже пишаюся своїм батьком. Він завжди був прикладом для мене, для мого молодшого брата. І я зроблю все, щоб він мною пишався на небесах”, - сказав син загиблого Максима Литовченка.

Сестра загиблого розповіла про те, яким був її брат: “Він дуже любив свою родину, своїх дітей, матір. Він ніколи не відмовлявся, якщо його попросиш — він завжди допомагав. У мене, як у сестри, одні тільки приємні спогади. Ми з ним ніколи не сварилися, в нас усе завжди було дружно, мирно. Дякуємо йому за те, що він нас захищав, що він загинув таким, ми його назавжди запам’ятаємо героєм”.

Солдат Максим Литовченко пішов захищати країну у вересні минулого року. Був розвідником. Життя військовослужбовця обірвалося поблизу населеного пункту Дружківка на Донеччині, розповів офіцер з морально-психологічного забезпечення Сумського ТЦК Руслан Флорчук. Загинув Максим Литовченко 22 липня 2023 року.

Поховали загиблого військовослужбовця на Алеї Слави Баранівського кладовища. Йому назавжди залишилось 45 років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: