Завантаження ...

У Сумах при лікуванні урологічних недуг застосовуватимуть унікальне обладнання

У Сумах при лікуванні урологічних недуг застосовуватимуть унікальне обладнання фото

У КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» ввели в експлуатацію потужний тулієвий лазер, аналогів якому немає в області.

Прилад придбано коштом бюджету громади. Вартість обладнання становить майже 7,5 млн грн.

 

«І виконавчий комітет, і депутатський корпус розуміють, що наразі оборона, безпека, піклування про кожного захисника та сумчанина – це найголовніше. Тому ми постійно обговорюємо з нашими лікарнями, профільним управлінням методи покращення та осучаснення наших закладів охорони здоров’я, щоб пацієнти отримували якісну медичну допомогу. Нещодавно коштом бюджету громади ми придбали сучасне обладнання для Центру урології КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона». І варто сказати про те, що в нашій області такого апарата немає, а в Україні – тільки в п’яти-шести приватних клініках. Це, дійсно, високий рівень для нашої громади. Надалі також будемо забезпечувати наші лікарні всім необхідним», – зазначив очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО.

 

За словами начальника управління охорони здоров'я Олени ЧУМАЧЕНКО, медична галузь громади продовжує розвиватися та вдосконалюватися.

 

«Галузь охорони здоров’я є пріоритетним напрямком фінансування. Зважаючи на ситуацію в країні, є необхідність надання якісним медичних послуг не тільки жителям нашої громади, а й області, України, нашим військовим. Враховуючи те, що в лікарні є Центр урології, багато сучасного обладнання, кваліфікованих спеціалістів, такий апарат необхідний, щоб лікарі могли виконувати втручання на вищому та якіснішому рівні», – наголосила Олена Чумаченко.

 

Директор лікарні Володимир ПОЦЕЛУЄВ розповів, що фахівці Центру урології використовуватимуть лазер для здійснення операцій лікування аденоми простати за найпрогресивнішими сучасними методами.

 

«Головне для медицини – кадри та матеріально-технічна база. У нашому Центрі урології працюють висококваліфіковані фахівці, які мають відповідну підготовку. Вони можуть виконувати операції на такому сучасному обладнанні. Проаналізувавши кількість звернень, а їх виявилося дуже багато, ми поставили за мету придбати таке обладнання», – сказав директор лікарні.

 

Як розповів завідувач відділення урології Юрій КУДРЯВЦЕВ, тулієвий лазер – це надійне та ефективне медичне обладнання, яке широко використовується у сфері лазерної хірургії. Він забезпечує точне та безпечне видалення тканин, призначений для лікування аденоми простати, операцій на м’яких тканинах.

 

«Тулієвий лазер від Quanta System – це вже інший, найвищий рівень. Таке обладнання дозволяє відмовитися від відкритих втручань, як таких. Насамперед такий апарат використовується для аденоми простати великих розмірів. Також його можна застосовувати у фрагментації камінців сечової системи», – розповів завідувач відділення урології.

 

За його словами, у лікарні щоденно проводять п'ять-вісім різноманітних операцій, з них дві-три – саме такі втручання.

Показові операції на новому обладнанні сумським колегам провів завідувач урологічного відділення клініки «Мотор-Січ» в Запоріжжі Артем ВЕСЕЛЬСЬКИЙ. Він має великий досвід проведення операцій на тулієвому лазері. Фахівець зазначив, що радий попрацювати з сумськими колегами та обмінятися досвідом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: