На Сумщині відновили 2 тисячі пошкоджених рашистами об'єктів: в роботі ще 3,5 тисячі

У Сумах пройшов брифінг заступниці голови Сумської облдержадміністрації Марії Зонової щодо відновлення об’єктів критичної інфраструктури.

У Сумах пройшов брифінг заступниці голови Сумської облдержадміністрації Марії Зонової щодо відновлення об’єктів критичної інфраструктури.

«Відновлення визначено другою пріоритетною задачею після оборони. За офіційною статистикою на території Сумщини – 5,5 тисяч пошкоджених об’єктів, з них – більше 2 тис. – по факту відновлені. У минулому році з держбюджету було виділено понад 300 млн на відновлювальні роботи на території області. Цього року заплановані видатки, які у 4 рази перевищують минулорічні. Наразі, по факту, ми маємо 480 млн, які вже спрямовані в громади, що найбільше постраждали. Основний напрямок – підготовка до зими. Щоби пройти новий опалювальний сезон стабільно, необхідно відновити ті об’єкти, які були пошкоджені ворогом», – зазначила Марія Зонова.

Зокрема, на завершальній стадії розробка проєктно-кошторисної документації відновлювальних робіт Охтирської ТЕЦ, на які передбачено 150 млн грн з Держбюджету.

200 млн грн у цьому році планується використати для початку будівництва перемички між двома основними джерелами тепла обласного центру: ТЕЦ і КППВ.

 

«Працюємо над тим, щоби максимально ефективно і швидко виконати всі необхідні роботи по відновленню і реконструкції теплопостачальних підприємств. Взимку жителі Сумщини мають бути з теплом», – підкреслила Марія Зонова.

 
 
 
<iframe width="1280" height="720" src="https://www.youtube.com/embed/d5fJkkO8Xu0" title="Брифінг щодо відновлення об’єктів інфраструктури, які постраждали внаслідок ворожих дій" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: