Завантаження ...

У Білопіллі провели в останню дорогу 21-річного героя-земляка

У Білопіллі провели в останню дорогу 21-річного героя-земляка фото

8 серпня у Білопіллі зі сльозами на очах, з державними прапорами і квітами провели в останню дорогу земляка, справжнього патріота, вірного захисника України Владислава Олеговича Колача.

Військовий-контрактник Національної гвардії України загинув 20 червня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України поблизу населеного пункту Шипилівка Луганської області в Серебрянському лісі.

Цьогоріч у вересні йому б виповнилося лише 21 рік.

Юнак-патріот прийняв рішення захищати Україну та всіх нас, тому пішов воювати проти рашистських загарбників. На жаль, йому не судилося побачити майбутню українську Перемогу, бо захисник Батьківщини повернувся додому на щиті.

Цього дня біля дому зібралися жителі міста, рідні, близькі, друзі, однокласники, побратими щоб провести в останню дорогу воїна-земляка.

Із сумом та скорботою громада прощалася із зовсім молодим юнаком, який тільки розпочинав всій життєвий шлях. Владислав повинен був жити, працювати, кохати, створити сім’ю, виховувати дітей. Але війна змінила його долю. Вже не здійсняться його мрії та плани на майбутнє. Владислав захоплювався стрільбою з професійного лука, займався інформаційними технологіями, полюбляв рибалити.

Його життєвий шлях зупинився дуже рано, та пам’ять про подвиг Владислава назавжди залишиться в наших серцях.

Він навічно увійшов до лав Небесного Воїнства, і тепер з Небес захищатиме Батьківщину і усіх нас.

Востаннє Владиславу Колачу віддали військові почесті на кладовищі, повідомили в мерії Білопілля.

Довідково:

Колач Владислав Олегович народився 20 вересня 2002 року в с. Мороча. З 2006 року проживав у Білопіллі.

Навчався у Білопільській гімназії № 3, потім – у Сумському ПТУ № 11, де й здобув спеціальність «Автослюсар, водій категорії С».

З жовтня 2021 брав участь із захисту територіальної цілісності нашої держави на сході країни. Був учасником бойових дій під час проведення Операції об’єднаних сил.

З початку повномасштабного вторгнення продовжив службу за контрактом у 50 полку Національної гвардії України на посаді кулеметника.

З 20.02.2023 року перебував на передовій поблизу населеного пункту Шипилівка Луганської області в Серебрянському лісі.

20 червня 2023 року Владислав, вірний військовій присязі і своїм побратимам, виявивши стійкість та мужність, загинув у бою за нашу Батьківщину під час мінометного обстрілу противником території Серебрянського лісництва.

У Героя-земляка залишилися батьки, молодші брати Максим та Станіслав.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: