Охтирчанин здобув “бронзу” на юніорському Євро з легкої атлетики

Україна здобула першу медаль на юніорському Євро з легкої атлетики. Для здобуття нагороди Нікіті Маслюку знадобився "неофіційний" особистий рекорд.

Україна здобула першу медаль на юніорському Євро з легкої атлетики. Для здобуття нагороди Нікіті Маслюку знадобився "неофіційний" особистий рекорд.

Юніорське Євро для 18-річного Нікіти Маслюка розпочалася у перший змагальний день - понеділок, 7 серпня. Український стрибун подолав кваліфікацію, увійшовши до топ-12 найкращих: виконав спробу на 7,69 м (шостий результат серед усіх учасників), пише Суспільне спорт.

Фінал за участі Маслюка проходив у вечірню сесію наступного дня. І виявився для 18-річного легкоатлета медальним.

Після першого раунду стрибків Маслюк йшов лише дев'ятим - виконав спробу на 7.23 м. Вже тоді у відрив вийшли італієць Маттіа Фурлані та болгарин Божидар Сарабоюков.

Однак у другій спробі український стрибун суттєво покращив свій результат та увійшов до топ-3. Він виконав стрибок на 7.97 м - результат, який мав стати для нього особистим рекордом, якби не швидкість вітру, яка перевищувала припустиму норму (2.3 м/с).

Покращити свій результат Маслюк не зміг ані у третій, ані у четвертій спробі, здійснивши заступ. При цьому під час виконання четвертої спроби український легкоатлет зазнав ушкодження, внаслідок чого не виходив у сектор для виконання двох останніх спроб.

Попри дострокове завершення виступів, результату 7.97 метра вистачило Маслюкові, щоб втриматися у боротьбі за медалі та посісти третє місце.

Це перша медаль України на юніорському Євро-2023 з легкої атлетики. У 2022-му, змагаючись на Євро U18, Маслюк не подолав кваліфікацію (15-е місце).

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: