На Сумщині доглядальниця привласнила 180 тис. грн підопічної

Частину з них зловмисниця розтратила, а частину намагалась легалізувати. Проте залишитись не викритою їй не вдалось, наразі вона дає свої покази слідчим.

Частину з них зловмисниця розтратила, а частину намагалась легалізувати. Проте залишитись не викритою їй не вдалось, наразі вона дає свої покази слідчим.

На початку травня 2023 року до поліції звернувся чоловік, який повідомив про те, що жінка яка доглядала за його бабусею, знаючи PIN-код від банківської карти, зняла з рахунку родички чималу суму коштів. За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка вчинена в умовах воєнного стану).

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що потерпіла через свій похилий вік потребувала стороннього догляду, тож їй допомагала знайома, якій вона дала свою банківську карту та повідомила PIN-код до неї, аби доглядальниця купувала продукти харчування. Натомість остання, скориставшись відсутністю контролю з боку власниці картки, витрачала гроші на власні потреби: купувала побутову техніку, ювелірні вироби та інші товари. Крім того, частину грошей, а саме 76 000 гривень, крадійка перевела на рахунок третьої особи та вчинила правочин щодо придбання іноземної валюти.

Таким чином зловмисниця не тільки викрала гроші, а ще й легалізувала кошти, здобуті злочинним шляхом, за що передбачено кримінальну відповідальність за ч.1 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем мешкання жінки, в ході якого вилучили побутову техніку та частину грошових коштів. Наразі вирішується питання про повідомлення жінці про підозру у скоєному. Досудове розслідування триває, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: