Завантаження ...

ВАКС націоналізував конотопський завод російського сенатора

ВАКС націоналізував конотопський завод російського сенатора фото

10 серпня 2023 Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення у справі за позовом Міністерства юстиції України про застосування санкції у виді стягнення активів у дохід держави до сенатора ради федерації рф Калашника Сергія Вікторовича.

Калашник Сергій Вікторович, 31.03.1978 року народження, громадянин рф, російський політичний діяч та підприємець, з 2011 року член партії «единая россия», в тому ж році був обраний депутатом обласної думи Костромської області рф. З 05.10.2020 обіймає посаду сенатора ради федерації федеральних зборів рф від виконавчого органу державної влади Костромської області, член Комітету ради федерації з економічної політики.

Як політичний діяч, Калашник С.В. у складі ради федерації рф голосував за погодження законів рф щодо ратифікації «договорів» про визнання так званих «лнр», «днр», а також після початку повномасштабного вторгнення голосував за погодження федеральних законів, що стосуються «легалізації» анексії територій України.

Також Калашник С.В. сприяв підготовці рф до збройної агресії проти України шляхом постачання з підконтрольного підприємства продукції, яка використовувалась для виготовлення військової техніки.

Рішенням ВАКС у дохід держави стягнуто 100% статуного капіталу ТОВ «Мотордеталь-Конотоп».

ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» є одним із найбільших заводів у Європі, який займається виробництвом гільз циліндрів для автомобільних, тракторних, корабельних, тепловозних і стаціонарних двигунів внутрішнього згоряння. Історія підприємства бере свій початок у 1943 році, коли була організована робота машинно-тракторної майстерні для дрібного ремонту автомобільної та сільськогосподарської техніки.

Відомими покупцями продукції компанії є Iveco, Mercedes-Benz, Man, Volvo, Renault, Scania, CAT, Rolls-Royce. Виробнича потужність підприємства — 5 млн 000 гільз циліндрів на рік, повідомили в Міністерстві юстиції України.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: