Завантаження ...

Президента просять присвоїти звання Героя України полеглому Віктору Зеленському з Сумщини

Президента просять присвоїти звання Героя України полеглому Віктору Зеленському з Сумщини фото

На сайті президента підписують петицію про присвоєння звання Героя України полеглому воїну з Сумщини.

На сайті президента України зареєстровано петицію “Присвоєння звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Зеленському Віктору Івановичу”.

“Шановний Президенте!

Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Зеленському Віктору Івановичу 30.01.1977 р.н., уродженцю селища Берестівка Сумської області.

У квітні 2022 року Віктор без вагань став на захист рідної землі від ворожих посягань.

Був снайпером другого розвідувального відділення третього єгерського батальйону, молодшим сержантом. Йому було лише 46 років. Воював у гарячих точках під Кураховим і Вугледаром на Донеччині, Куп`янськом на Харківщині. Побратими зазначають, що він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу. 25 липня 2023 року при виконанні бойового завдання по захисту Батьківщини в районі населеного пункту Кармазинівка Сватівського району Луганської області загинув у наслідок мінно-вибухової травми несумісної з життям. Віктор Іванович із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, він віддав своє, не шкодуючи. Він пожертвував собою заради перемоги.

Я пишаюся ним, його незламністю та патріотизмом і вважаю,що Зеленський Віктор Іванович - справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно).

Вічна пам’ять і шана всім, хто віддав своє життя за Україну!

Слава всім, хто боронить та захищає Україну!

Слава Україні!” - пише автор петиції Орел Євгеній Сергійович.

До кінця збору голосів залишилося 88 днів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: