Завантаження ...

Роменчанка втратила 100 тисяч, поспілкувашись із фейковим банкіром

Роменчанка втратила 100 тисяч, поспілкувашись із фейковим банкіром фото

Роменські правоохоронці встановлюють шахраїв, які представившись працівниками банку, ввели в оману жінку та видурили в неї більше 100 000 гривень, які потерпіла власноруч перерахувала зловмисникам.

Днями до чергової частини Роменського районного відділу поліції з заявою про шахрайство звернулася 61-річна жителька міста. Жінка пояснила, що їй протягом дня почали надходити телефонні дзвінки з різних номерів. Під час розмов невідомі представлялися працівниками банку та пропонували допомогу, аби завадити крадіжці грошей з її банківських карток. Тож, аби завадити цьому, заявниця довірливо виконала всі вказівки невідомих. Та власноруч перерахувала більше 100 000 гривень на рахунок аферистів.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та розпочали всі необхідні заходи по встановленню місця знаходження шахраїв.

 

“Шановні громадяни, звертаємось до вас з проханням недовіряти невідомим телефонним співрозмовникам. У випадку, якщо до вас зателефонували невідомі та представилися працівниками банку та під різними приводами почали випитувати ваші особисті дані, прохати провести якісь операції або ж ввести певні комбінації, повідомити їм секретні коди, що прийшли вам в смс-повідомленнях чи коди банківських карток – не вірте їм. Запам'ятайте, так діють лише аферисти. Ніхто з працівників банку не має права випитувати у вас цих даних. У будь-якому випадку перервіть розмову і зверніться у найближче до вас відділення банку. Так ви вбережете себе та свої заощадження від аферистів” — коментує Наталія Авруцька, інспектор з комунікації Роменського районного відділу поліції

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: