На Сумщині подано 18 позовів про неналежний стан укриттів

Начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх під час наради з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад поставив ряд завдань, виконання яких є важливим та життєво необхідним для жителів Сумщини.

Начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх під час наради з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад поставив ряд завдань, виконання яких є важливим та життєво необхідним для жителів Сумщини.

«Сьогодні перед кожним із нас стоять надважливі завдання. І якісне виконання кожного з них є сьогодні необхідністю, а невиконання може вартувати, без перебільшення, життів наших людей», – повідомив Володимир Артюх.

За його словами, це, зокрема, завдання щодо збільшення кількості укриттів. Питання забезпеченості укриттями 100% населення області та безперешкодного цілодобового доступу населення до укриттів – це першочергове завдання Президента України та уряду.

 

«Я ще раз наголошую, що сьогодні подано 18 позовних заяв щодо неналежного стану захисту споруд у громадах. І це тільки початок нашого контролю Попереджаю про персональну відповідальність керівників громад за неякісне виконання цього завдання», – підкреслив начальник Сумської ОВА.

 

Також важливим питанням є евакуація жителів 5-кілометрової зони. Із 28 серпня розпочинається другий етап евакуації.

«Ми проводили засідання обласної комісії з евакуації. Доводили рішення до керівників районів та громад, які задіяні в цьому процесі. Тож працюємо в цьому напрямку активно», – говорив очільник області.

Серед інших завдань, поставлених перед присутніми на нараді, створення ланок та субланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Сумської області, збільшення кількості ДФТГ, питання щодо інженерно-фортифікаційного обладнання, підготовка до нового опалювального сезону, нового навчального року та створення безпечного навчального середовища, відновлення інфраструктури та пошкодженого і зруйнованого житла тощо.

«Завдань багато. І кожен з нас має відчувати відповідальність перед жителями Сумщини за їх виконання. І працювати на результат», – зазначив начальник Сумської ОВА.

Наостанок Володимир Артюх підкреслив, що на наступному тижні наша країна відзначатиме День Державного Прапора та 32-ю річницю Незалежності України. Ці свята ми необхідно відзначити в безпечних умовах і водночас – на високому рівні.

 

«Жителі Сумщини сьогодні мають бачити, що майбутнє в України є. І ми сьогодні робимо все можливе, щоб після Перемоги, а Перемога буде за нами, наша країна розвиватиметься. Тож працюємо на Перемогу і для щасливого майбутнього наших дітей», – наголосив очільник області.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: