Завантаження ...

Перед судом постане агент рф, який шукав для ворога «слабкі місця» на сумському кордоні

Перед судом постане агент рф, який шукав для ворога «слабкі місця» на сумському кордоні фото

Слідчі СБ України за процесуального керівництва прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Шосткинського району, якого російська спецслужба залучила до негласного співробітництва ще до початку повномасштабного вторгнення.

Ворожий агент обвинувачується за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За даними контррозвідки СБУ, зловмисник був завербований під час однієї з поїздок до рф, де він підтримував контакт з росіянином, що працював на фсб.

Після 24 лютого минулого року фігурант отримав вороже завдання: збирати розвіддані про місця базування Сил оборони у прикордонних районах північно-східної частини України.

Російський агент на власному автомобілі об'їжджав прикордонну територію, зустрічався з місцевими жителями, в яких під виглядом розмов на побутові теми розпитував про місця розташування та озброєння українських військових.

Після цього зрадник виїжджав на місцевість, уточнював інформацію та позначав координати українських об’єктів на електронній карті для подальшої передачі фсб.

Контррозвідники СБУ затримали російського агента у квітні 2023 року під час спроби чергової передачі ворогу відомостей про українських захисників.

Слідчі СБ України здобули переконливі докази співпраці зловмисника з ворожою спецслужбою на шкоду інтересам нашої держави.

Йому загрожує довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: