Завантаження ...

У Ромнах будуть планувати будівництво нової школи замість зруйнованої рашистами

У Ромнах будуть планувати будівництво нової школи замість зруйнованої рашистами фото

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх відвідав місце трагедії в Ромнах, де внаслідок атаки «Шахедом» по місцевій школі загинуло четверо людей, повідомили в ОВА.

Разом з керівником Роменської районної військової адміністрації Денисом Ващенком узгодили плани спільних дій щодо ліквідації наслідків ворожої атаки, організації навчання дітей, які відвідували заклад освіти.

Зокрема, Володимир Артюх дав доручення Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації провести опитування серед батьків учнів зруйнованої школи щодо форми навчання дітей у новому навчальному році та забезпечити всім учням доступ до освіти, створивши належні умови для навчання в інших школах громади.

Окрім цього доручено облаштувати Пункт незламності, замість того, який знаходився у зруйнованій школі.

Також очільник Сумщини поставив завдання розробити покроковий план дій щодо будівництва нової школи, адже у цьому мікрорайоні проживає значна кількість дітей.

На руїнах школи Володимир Артюх зустрів працівницю, яка в той трагічній день також була з колегами на роботі, але через невідкладну справу змушена була на кілька годин відлучитись з робочого місця.

«Невимовно боляче, коли проходиш повз зруйновану школу, якій присвятила майже все своє життя. І досі не віриться, що більше ніколи не побачиш колег, з якими готувалися зустрічати діток першого вересня», – сказала, плачучи, жінка.

Нагадаємо, що школа, яка була розрахована на 200 дітей, зруйнована майже вщент. Ту частину приміщення, яка збереглась, планують перетворити на пам’ятне місце, яке нагадуватиме людям про ціну нашої майбутньої перемоги, про злочини російських терористів.

«Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих освітян. Кожне життя, відняте путінським режимом – це велика втрата для нашої країни. Ворог щодня творить кривавий терор в Україні, обстрілюючи мирні громади, вбиваючи людей, але нас не зламати. Ми вже розпочали роботу над тим, щоб заклад освіти, який знищив ворог, був відбудований, а діти були у безпеці і ніщо не заважало їм здобувати знання. Ми обов’язково переможемо, все відновимо і відбудуємо, і ніколи не пробачимо терористам ті злочини, які вони творять», – зазначив Володимир Артюх.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: