Завантаження ...

У Сумах повідомили про підозру директору медустанови за переплату 1,4 млн грн за пальне

У Сумах повідомили про підозру директору медустанови за переплату 1,4 млн грн за пальне фото

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

За даними слідства, 6 квітня 2021 року за результатами проведення процедури закупівлі продуктів нафтопереробки зазначена медична установа уклала договір з товариством з обмеженою відповідальністю, яке погодилось поставити бензин А-92 по ціні 22,50 грн за 1 літр та дизельне пальне – 23,50 грн за 1 літр. Однак 13 квітня 2021 року, всупереч чинному законодавству, сторонами укладено додаткові угоди, відповідно до яких ціни було збільшено на 2 грн за 1 літр, а вже 15 квітня цього ж року вартість палива було збільшено ще на 1 грн за 1 літр, відтак товариство поставило медичній установі бензин А-92 по ціні 25,50 грн за літр та дизельне пальне – 26,50 грн за літр.

Унаслідок вказаних протиправних дій директора медичної установи вартість поставленого пального безпідставно завищено на загальну суму 1 млн 417 тис. грн, що підтверджено висновками експертів.

Наразі слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру директору Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради, а саме однієї з медичної установи, за неналежне виконання службових обов’язків якого спричинило збитки понад 1,4 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: