Завантаження ...

«Затишне, компактне та рідне»: містяни розповіли, за що люблять Суми

«Затишне, компактне та рідне»: містяни розповіли, за що люблять Суми фото

Традиційно у першу суботу вересня сум'яни святкують день міста. Цьогоріч Суми відзначили своє 368-річчя.

Найбільшою цінністю міста є його мешканці. Тож, ми вирішили дізнатися у містян, за що вони цінують та люблять Суми.

Нам вдалося опитати сім мешканців міста, які мають свою улюблену справу та успішно реалізовують ідеї, розвінчуючи відомий стереотип про неперспективність невеликих міст.

"Люблю Суми за те, що тут багато світлих та цікавих людей. Також це місто дуже компактне та комфортне. Моє рідне місто - Конотоп, але Суми можна назвати другим рідним куточком, де я можу втілювати свої проєкти та знайти однодумців, які підтримують мої ідеї та надихають ставити перед собою нові цілі та досягати їх" - Яна Шапаренко, власниця студії краси "Gosh Beaty!Academy" у Сумах.

«Обожнюю своє місто за позитивних, відвертих та неймовірних людей! За прогресивну молодь, яка не боїться відстоювати свої переконання! Це казкове місце, дуже старовинне, повне історій та найкрасивіших пам’яток», - Діана Клешньова, керівниця школи англійської мови "BeeLingual".

«Хоч я сам з Києва, я люблю Суми. Це невеличке затишне місто, яке можна об’їхати за 30 хвилин, або ж відносно швидко дістатися пішки до центру з будь-якого району. Це місто без пробок на дорогах, метушні та зайвого шуму. Тут є можливість влаштовувати піші або велосипедні прогулянки, у Києві якось у мене було з цим набагато складніше. Також я люблю Суми за людей, які з кожним роком стають ще більш відкритими та доброзичливішими. Дуже приємно, що у місті розвивається кавова культура: організовуються різні кавові фести, сумчани поціновують каву, і останні роки все більше цікавляться якісною арабікою. Є деякі люди, які можуть хаяти Суми за те, що вони, наприклад, брудні або нецікаві. Але моя особиста думка, що треба починати з себе: прибирати сміття, організовувати різні заходи та й взагалі брати активну участь у житті міста», - Андрій Познанський, бариста, власник кав'ярні «Piccolino».

«За що я люблю місто Суми? Це місто в якому я народилася та виросла. Саме Суми подарували мені найяскравіші спогади та емоції. Під час повномасштабного вторгнення наше місто показало свою силу духу та сміливість, коли містяни та тероборонівці власноруч не дали окупантам захопити Суми і це ще одна причина чому я його люблю. Мені подобається його компактність, охайність та те як воно з кожним роком стає ще кращим», - Вікторія Синельникова, перукар.

«Багато в Україні є красивих міст, але найбільше мені подобається рідне місто. У ньому я виросла і живу, тут я познайомилася зі своїми друзями, пішла у школу. Я люблю своє місто за красиві вулиці, площі, парки та сквери. З кожним роком моє місто стає кращим завдяки людям, які в ньому живуть», - Інна Білодід, підприємниця, власниця ательє з пошиття та ремонту одягу.

«Я живу в найкращому у світі місті. Тут я народилася та виросла. Тут мої друзі, батьки, діти. Тут я почула свій перший шкільний дзвоник, зустріла друзів, які зі мною з самого малечку, вперше закохалася, почула перше рідне «мама», відкрила свою справу. Тож, Суми – це місто рідних людей та теплих спогадів та можливостей», - Світлана Федірко, підприємниця, власниця дитячого магазину «Mini Moda».

"Люблю місто Суми за теплі спогади, затишні вулички та можливості. Не обов'язково їхати у великі міста, аби втілювати у життя свої ідеї. У моєму рідному місті я займаюся своєю справою і відчуваю себе реалізованим. Також Суми - це завжди про щирі зустрічі з друзями та теплі спогади з дитинства" - Ігор Очкаленко, керівник компанії "ПолімерПроект".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: