Завантаження ...

У Сумах провели в останню путь розвідника Андрія Ординця

У Сумах провели в останню путь розвідника Андрія Ординця фото

Із загиблим військовослужбовцем Андрієм Ординцем попрощались у Сумах.

Труну з тілом бійця привезли до храму Дванадцяти апостолів. Провести в останню путь свого зятя прийшла Ніна Матвієнко. Жінка розповідає, що Андрій після закінчення строкової служби обрав шлях військовослужбовця, пише Суспільне.

“Залишився в армії, був у Донецьку. Потім демобілізувався, приїхав додому. Хотів влаштуватися до Державної прикордонної служби. Якраз 24 лютого в нього повинна була бути співбесіда, а лютого почалася війна. І він із військкомату взяв зброю і захищав Суми”, - згадує Ніна Матвієнко.

Коли російські армійці відійшли від Сум, каже пані Ніна, Андрій повернувся у Запсілля, звідки був родом.

“Він організував там тероборону, хлопців підняв. І коли вже став вільний доступ до Києва, Харкова — він поїхав. Він сказав: “Я військовий. Я тільки захищати. Доньку, дружину і всіх рідних”, - говорить теща.

Віддати останню шану своєму односельцю прийшла Олена Скрипникова. Запам’ятала його таким: “Дуже добрим. Люблячим і свою сім’ю, і маму, і всіх родичів. Він дуже любив їх. Він ходив у недільну школу”.

Старший солдат Андрій Ординець служив у Сухопутних військах України. Був розвідником-далекомірником. Життя військовослужбовця обірвалось 23 серпня.

“Виявивши стійкість та мужність під час захисту Батьківщини помер 23 серпня 2023 року в районі населеного пункту Сіверськ, Донецької області”, - зазначив представник Сумського ТЦК та СП Андрій Наумов.

Після відспівування, полеглого солдата Андрія Ординця поховали на сумському кладовищі. Йому назавжди залишиться 26 років.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: