На сайті президента голосують за присвоєння звання Героя України полеглому на війні тростянчанину

На сайті президента України зареєстровано петицію “Присвоїти звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Дмитру Володимировичу Євдокимову”.

На сайті президента України зареєстровано петицію “Присвоїти звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Дмитру Володимировичу Євдокимову”.

“Шановний Володимире Олександровичу!

Я, Євдокимова Наталія Миколаївна, звертаюся до вас із проханням присвоїти звання Героя України (посмертно) моєму синові, солдату Євдокимову Дмитру Володимировичу (1998 року народження).

Мій син Дмитро народився у місті Тростянець Сумської області 4 жовтня 1998 року. Був студентом історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Української академії лідерства. Брав академічну відпустку, аби добровільно пройти строкову службу в 2019-2020 роках. Дмитро завжди вважав, що бути готовим до захисту своєї Батьківщини та стати до зброї за потреби — його обов’язок як громадянина України.

Що він і зробив із початком повномасштабного вторгнення. Навчаючись на 4 курсі історичного факультету, мій син добровільно прийшов до військкомату, аби стати на захист України. Як представник 95-ї ОДШБ, він боронив Україну на Житомирщині, яка страждала від російської окупації впродовж лютого-березня 2022 року.

Після звільнення цих територій Дмитра разом із побратимами передислокували на Донеччину, потім на Харківщину Ізюмський напрямок, де мій син поліг у бою 29 березня 2022 року. За проявлені мужність та військові здобутки мій син у віці 23-х років був відзначений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Попереду в молодого хлопця мали бути довгі роки життя та щасливе майбутнє, яке він хотів створювати для себе та всієї нашої країни. Хочу, аби про його заслуги та здобутки не забули ніколи.

Я пишаюся хоробрістю, вчинками та любов’ю мого сина Дмитра до Батьківщини та переконана, що він у свої 23 роки заслужив звання Героя України (посмертно).

Прошу всіх небайдужих громадян підтримати петицію своїм підписом, а пана Президента — розглянути можливість присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату Дмитру Євдокимову”, - пише мати героя.

Наразі зібрано 6404 голосів з 25000 необхідних.

До кінця збору залишилося 87 днів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: