Завантаження ...

Чим допомогти ЗСУ та країні крім донатів - поради сум’янам

Чим допомогти ЗСУ та країні крім донатів - поради сум’янам фото

З початком повномасштабного вторгнення українці стали ще більш згуртованими. Кожен намагається допомогти чим може. В Україні та, безпосередньо, в Сумах є безліч ініціатив які можна підтримати, якщо не маєте можливості задонати. Розповідаємо про них далі.

Ми підготували для вас топ варіантів підтримки ЗСУ та цивільним, які не потребують фінансових вливань, але можуть суттєво допомогти.

  1. Маскувальні сітки та кікімори

Ви можете долучитись до плетіння маскувальних сіток або створення окопних свічок. У Сумах діє волонтерський рух “Ми тут” який завжди потребує “робочих рук” та матеріалів для плетіння. Можна звернутися офлайн за адресою пр-т М. Лушпи, 54; а також онлайн - Facebook

Громадська організація Сумський бабський батальйон “Тил” також буде радий допомозі. Тут плетуть маскувальні сітки та кікімори, роблять подушки-кісточки для поранених військових і передають гуманітарну допомогу на передову. Під опікою ГО знаходиться вже 34 підрозділи, тому “вільні руки” їм не завадять. Зв’язатися можна через сторінку Facebook.

Будинок нічного перебування центру “Берегиня” опікується людьми, які залишилися без домівки. Зараз допомагають армії, тому ви можете долучитися принісши парафін для створення свічок або ж матеріал для плетіння маскувальних сіток і ковриків. Зв’яжіться за номером - 0542-32-77-74.

  1. Одяг та інший побут

Благодійна ініціатива “Альтруїст” приймає одяг, взуття, засоби гігієни, медикаменти тощо. Прийом і сортування речей відбувається з 10:00 до 11:00, а розподілення і видача з 11:00 до 15:00. Ви можете як надати допомогу, так і отримати. Звернутися можна до кураторки Лариси Івлєвої за телефоном - 0 99 398 5165. Перейти на сторінку Facebook або доєднатися до Telegram-каналу

Сумське товариство захисту тварин утримує безпритульних чотирилапих і тих, кого лишили у зв’язку з повномасштабним вторгненням, допомагає знайти для них домівку. Зараз потребує простирадла, нашийники, іграшки та корм. Також можна долучитися до вигулу собак, що проводиться у середу та суботу з 09:00 до 13:00. Утримують безпритульних тварин і допомагають знайти для них домівку. Зв’язатися з товариством можна за номером 050-307-18-55 або Facebook.

Перший Сумський гуманітарний штаб бере одяг, засоби гігієни та іграшки, що не збирають пил. Також можете зібрати бляшанки для штабу, він передає їх на потреби ЗСУ. Зв’яжіться за номером 066-295-89-43 або напишіть на Facebook.

  1. Донорство

У Сумському обласному центрі служби крові можете здати як плазму, так і саму кров. Центр часто проводить розіграші і дає “приємнощі” за донацію, наприклад, знижки на різні послуги і товари. Адреса: пров. Громадянський, 2; номер телефону: 0800 600 003.

Український реєстр донорів кісткового мозку розширив географію і тепер є в Сумах. Після реєстрації можете допомогти двома способами: пожертвувати стовбурові клітини із циркулюючої крові (80% донорів) або сам кістковий мозок (20% донорів). Лікарі можуть порекомендувати вам метод забору, але вибір завжди за вами. Деталі на сайті або за адресою пров. Громадянський, 2.

  1. Будівництво

Добробат - добровольчий будівельний батальйон, що допомагає постраждалим у нагальному відновленні житла та об’єктів соціальної інфраструктури на деокупованих територіях. Одним з осередків відновлення є і Сумщина. Доєднатися до формування можна на сайті заповнивши заявку. 

Будуємо Україну Разом - громадська організація, що відновлює знищені будинки, ремонтує прихистки і робить толоки. Осередком спільноти у Сумській області є місто Охтирка, але ГО проводить безліч проєктів і так званих БУР-таборів по всій країні. Щоб стати волонтером організації потрібно заповнити анкету на сайті.

Для того, щоб стати активним волонтером і мати більше можливостей допомагати, ви можете долучитись до Молодіжного центру “235 метрів квадратних”. Діячі проводять різні заходи, наприклад, курс фінансової грамотності для підлітків, курс сексуальної освіти для молодих людей і денні табори для дітей. Слідкувати можна в Instagram і на сайті

Не обов’язково мати гроші, щоб допомогти країні. Найголовніше - це бажання та час. Станьте активним сум’янином, долучайтесь до місцевих подій, підтримуйте волонтерський рух і допомагайте нужденним. Таким чином Україна стане на крок ближча до перемоги, а військові будуть мати все необхідне.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: