Завантаження ...

Північ та південь Сумщини з’єднали понтонним мостом

Північ та південь Сумщини з’єднали понтонним мостом фото

У Конотопському районі, на місті зруйнованого ворогом моста,побудували понтонну переправу, з’єднавши північні та центральні райони області.

Завершується облаштування під’їзних шляхів, але рух транспорту вже відкрито. Він здійснюється у реверсному режимі.

«Це, безумовно, знакова подія для Сумщини. Ми з вами зробили велику справу. Ця транспортна артерія дуже важлива для нашої області як у економічному, так і у соціальному плані. Міст, відступаючи, підірвали російські терористи, забезпечував сполучення багатьох населених пунктів, фактично з’єднував північ та центр Сумщини. Об’їзні шляхи ускладнили транспортну логістику, більше того, вони не могли забезпечити якісний та безпечний рух, не відповідали потребам великогабаритного транспорту. Вантажівкам доводилось долати відстань майже на 150 км більше, ніж до руйнації мосту. А це не тільки час, а й значні додаткові витрати. Значно ускладнилась і робота екстрених служб. Потерпали від посиленого автомобільного трафіку і мешканці населених пунктів, через які відбувався об’їзд. Вони у буквальному сенсі слова вимушені були жити на жвавій трасі. Влітку було разом із Агенцією відновлення було прийняте спільне рішення щодо будівництва тимчасової понтонної переправи.Практично в рекордно короткий термін за місяць ми цю задачу виконали», - зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Очільник Сумщини подякував партнерам зі Швеції, які допомогли матеріалами, місцевим громадам, підприємцям та депутатам Верховної Ради, які підтримували зведення переправи, а також анонсував нове будівництво.

 

«Зруйнований ворогом міст не підлягає відновленню, тому замість нього буде збудовано новий. Вже завершується розробка проектно-кошторисної документації, розпочались підготовчі роботи. Повністю завершити будівництво плануємо у наступному році. Ми відновимо все, що зруйнував ворог. Підтримуємо наших людей в цей непростий час. Це наше завдання. Працюємо разом – на Перемогу», - сказав Володимир Артюх.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: