Завантаження ...

20 медзакладів Сумщини проводять реабілітацію для військовослужбовців

20 медзакладів Сумщини проводять реабілітацію для військовослужбовців фото

Лікування та обстеження пацієнтів здійснюється безкоштовно.

Реабілітаційний цикл за одним напрямом послуги має тривати щонайменше 14 календарних днів, за двома та більше – не менше ніж 21 календарний день.

Кожен пацієнт може безоплатно пройти два реабілітаційні цикли протягом року.

Реабілітаційні відділення Сумщини надають кваліфіковану допомогу амбулаторним та стаціонарним пацієнтам з неврологічною, ортопедичною, соматичною патологією та після оперативних втручань. Основна мета роботи реабілітаційного лікування – повне або часткове відновлення втрачених можливостей організму, компенсація порушеної чи втраченої функції та реадаптація.

Реабілітаційний процес здійснює мультидисциплінарна команда, до складу якої входять: лікар фізичної та реабілітаційної медицини, лікар-фізіотерапевт, лікар-невролог, лікар-ортопед, фізичний терапевт, ерготерапевт, асистенти фізичного та ерготерапевтів, психолог, психотерапевт, логопед.

Послуги з реабілітації можна отримати за електронним направленням від лікуючого лікаря або переведення пацієнта з іншого закладу чи клінічного підрозділу закладу охорони здоров’я. Це може бути лікар-спеціаліст будь-якого закладу охорони здоров'я, де раніше надавалась медична допомога.

Для проведення реабілітаційного лікування у 2023 році НСЗУ укладено договори з закладами охорони здоров’я Сумської області на суму понад 230 мільйонів гривень.

Орієнтовно, з початку 2023 року на Сумщині надана безоплатна реабілітаційна допомога 709 військовослужбовцям та членам їхніх сімей, а також рідним загиблих військовослужбовців.

Перелік закладів, що надають послуги з безоплатної медичної реабілітації, можна уточнити у свого сімейного лікаря.


 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: