20 медзакладів Сумщини проводять реабілітацію для військовослужбовців

За Програмою медичних гарантій у 2023 році угоди з НСЗУ уклали 20 закладів Сумщини усіх форм власності щодо надання послуг з медичної реабілітації учасникам бойових дій, членам їхніх сімей, а також членам родин загиблих військовослужбовців.

Лікування та обстеження пацієнтів здійснюється безкоштовно.

Реабілітаційний цикл за одним напрямом послуги має тривати щонайменше 14 календарних днів, за двома та більше – не менше ніж 21 календарний день.

Кожен пацієнт може безоплатно пройти два реабілітаційні цикли протягом року.

Реабілітаційні відділення Сумщини надають кваліфіковану допомогу амбулаторним та стаціонарним пацієнтам з неврологічною, ортопедичною, соматичною патологією та після оперативних втручань. Основна мета роботи реабілітаційного лікування – повне або часткове відновлення втрачених можливостей організму, компенсація порушеної чи втраченої функції та реадаптація.

Реабілітаційний процес здійснює мультидисциплінарна команда, до складу якої входять: лікар фізичної та реабілітаційної медицини, лікар-фізіотерапевт, лікар-невролог, лікар-ортопед, фізичний терапевт, ерготерапевт, асистенти фізичного та ерготерапевтів, психолог, психотерапевт, логопед.

Послуги з реабілітації можна отримати за електронним направленням від лікуючого лікаря або переведення пацієнта з іншого закладу чи клінічного підрозділу закладу охорони здоров’я. Це може бути лікар-спеціаліст будь-якого закладу охорони здоров'я, де раніше надавалась медична допомога.

Для проведення реабілітаційного лікування у 2023 році НСЗУ укладено договори з закладами охорони здоров’я Сумської області на суму понад 230 мільйонів гривень.

Орієнтовно, з початку 2023 року на Сумщині надана безоплатна реабілітаційна допомога 709 військовослужбовцям та членам їхніх сімей, а також рідним загиблих військовослужбовців.

Перелік закладів, що надають послуги з безоплатної медичної реабілітації, можна уточнити у свого сімейного лікаря.


 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: