Завантаження ...

Рідні військовослужбовця з Сумщини просять надати загиблому звання Герой України

Рідні військовослужбовця з Сумщини просять надати загиблому звання Герой України фото

Дружина загиблого на війні Владислава Шульги створила електронну петицію щодо присвоєння йому звання Героя України (посмертно).

Владислав Шульга народився 15 вересня 1997 року у селі Самотоївка Краснопільського району Сумської області.

29 вересня 2018 року чоловік пішов добровольцем на військову службу, а через три роки підписав контракт з ЗСУ. На початку повномасштабного вторгнення рф на територію України Владислав зі своїми побратимами обороняв Чернігів.

У 2021 році Владислава Шульгу було нагороджено відзнакою Командування Об’єднаних Сил «Козацький хрест»   II  ступеня.

У 2022 році військовослужбовець отримав відзнаку "27 реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського».

У березні 2023 року Владислав вирішив перевестися в 1 механізований батальйон 1 механізовану роту 3 окремої штурмової бригади ССО Азов, яка в той час знаходилась у Донецькій області на Бахмутському напрямку.

«Це була його мрія з 2018 року потрапити в Азов. Він завжди переслідував ціль помститися за своїх побратимів, які загинули захищаючи нашу незалежну державу починаючи ще з 2014 року та дати своїм дітям краще майбутнє. З того часу мій чоловік Влад декілька разів отримував контузії та поранення, але після лікування одразу повертався виконувати свій службовий обовʼязок. Під час виконання бойових завдань неодноразово витягував своїх побратимів із самісінького пекла і рятував їм життя. Але на жаль 18 серпня 2023 року під час штурмової операції під Бахмутом Донецької області він отримав осколкове поранення в голову не сумісне з життям. Моментальна смерть. Але він виконав завдання, привів групу до місця призначення і закріпився. Він загинув як герой - як розказував один з його побратимів уже після цього», - йдеться у петиції.

Станом на 28 вересня 2023 року петицію підписало 16 647 осіб із 25 000 необхідних. До завершення збору підписів залишилося 58 днів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: