Завантаження ...

Сум’яни хочуть перейменувати вулицю на честь Героїв 3-ї окремої штурмової бригади

Сум’яни хочуть перейменувати вулицю на честь  Героїв 3-ї окремої штурмової бригади фото

На сайті онлайн-петиції зареєстровано звернення “Перейменування вулиці та скверу на Героїв 3-тьої окремої штурмової бригади (3 ШОБр)”.

“Назва має значення!

Останнім часом, звучить багато звернень від громадян з ініціативою, щодо перейменування вулиць на честь того чи іншого героя. Але враховуючи обмежену кількість вулиць у співвідношенні із загиблими, які заслуговують на вічну шану та досить тривалу процедуру зміни назви, вважаю за доцільне перейменування однієї з вулиць Ковпаківського району, вул. 2-а Північна на вул. Героїв 3-тьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр), та прилеглий сквер, біля цієї вулиці й храму Святого Андрія Первозванного, на сквер ім. Героїв 3-тьої окремої штурмової бригади ( 3 ОШБр). Ця ідея не лише важлива, але й надзвичайно мотиваційна для мешканців нашого міста Суми, але й для всієї України.

Наші солдати-добровольці, військові 3-тьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр), захищали і зараз захищають незалежність України на найважчих напрямках війни з російською агресією. 3 ОШБр – це бригада, сформована на кращих зразках військової культури, яка неодноразово якісно проявила себе у російсько-українській війні. Військовослужбовці цієї бригади – це команда професіоналів, які здобули авторитет та досвід у реальних боях та під час штурмів. Це бійці, які знаються на своїй справі, постійно доводять це на полі бою. Від першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну та за увесь час тяжкої боротьби, на полі бою «на нулі» чи у полоні ворога, наші сини проявили стійкість, мужність та вірність до останнього подиху. Ми маємо це пам’ятати! Багато з цих надзвичайних воїнів, які служили в 3-тій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) і віддали своє життя за незалежність нашої держави – це хлопці з усієї України, чимало громадян нашого міста, міста Суми. Вони виросли на наших вулицях, навчалися в наших школах, і в їхніх серцях завжди було місце для кожного з нас, для нашої землі та нашої громади. Кожен доброволець, який вирішив захищати Україну, заслуговує на найвищу повагу та визнання за свій героїзм і відданість Батьківщині. Їхня сміливість і жертовність вражають і надихають усіх нас. Наші сини, які ще навіть не створили сім’ї, в молодому віці загинули на полі бою зі зброєю у руках. Вічна слава і шана кожному, хто віддав своє життя у битвах за Вільну Україну!

Перейменування вулиці на честь ВОЇНІВ-ГЕРОЇВ – це наш спосіб вшанувати їхню жертовність і пам'ять. Це символ того, що ми ніколи не забудемо їхню відвагу та внесок у наше майбутнє. Це мотивація для нас всіх – жити відповідально та долучитися до підтримки наших воїнів і родин загиблих. Таке перейменування вулиці на вулицю Героїв 3-тьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) є нашим спільним визнанням їхнього великого жертовного внеску в історію нашого міста і нашої країни. У цьому сквері доречним буде проведення Днів пам’яті загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України; вшанування полеглих побратимів, кожного воїна, який у смертельних боях за свою країну віддав найдорожче – власне життя; урочистості до пам’ятних дат. У майбутньому, ми, батьки синів, які загинули і були бійцями 3-тьої окремої штурмової бригади, хочемо встановити у цьому сквері меморіальний камінь, на якому будуть викарбувані імена усіх загиблих бійців 3-тьої окремої штурмової бригади.

Давайте разом підтримаємо цю важливу ініціативу, яка покаже, що ми ніколи не забудемо тих, хто віддав своє життя за наше майбутнє, і що Суми завжди будуть вдячні та вірні пам'яті своїх справжніх Героїв. Нехай вулиця та сквер Героїв 3-тьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) стане вічним нагадуванням про наших Героїв та їхній величний подвиг!

Щиро дякуємо небайдужим за підтримку нашого прохання. Слава Україні! Слава нашим Героям!” - пише авторка петиції Ярмак Наталія Вікторівна.

Станом на 30 вересня петицію підписали 145 осіб з 250 необхідних.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: