У Сумах відзначили День захисників і захисниць

1 жовтня сум’яни поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї Слави міського кладовища; до пам’ятного знаку на Алеї Слави Ново-Центрального Баранівського кладовища та до пам’ятного знаку українцям, які віддали життя у боротьбі за волю України.

Панахида за загиблими пройшла біля храму Святого Андрія Первозваного.

«Сьогодні знаменна дата для всього українського народу – День захисників і захисниць України. Також сьогодні ми святкуємо Покрову та День Українського козацтва, – зазначив голова Сумської ОВА Володимир Артюх. – Нині сучасні захисники і захисниці свято бережуть і примножують тисячолітні військові і козацькі традиції. У військовому протистоянні на передовій нашим захисникам щодня доводиться складати іспит на міцність і стійкість, силу духу і віру. Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю вони завоювали найвищий рівень довіри в українців серед державних та суспільних інституцій. Дорогі захисники України! Від імені всієї громади Сумщини велике спасибі Вам за приклад мужності і любові до рідної землі. Вона живе у серці кожного з нас, тому ми непереможні та нескорені. Нехай Покрова Пресвятої Богородиці оберігає Вас і Ваші родини від усіляких незгод, а доля буде щедрою на успіх і злагоду, благополуччя і достаток, мир і любов».

Після панахиди за загиблими у храмі Святого Андрія Первозваного архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій Православної Церкви України вручив начальнику Сумської ОВА Медаль «Хрест свободи» від Митрополита Київського і всієї України Епіфанія за жертовне служіння задля збереження Божого дару, свободи та незалежності. Також Медалі «Хрест свободи» отримали захисники України – воїни ЗСУ, які відстоюють нашу незалежність у бою з ворогом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: