Завантаження ...

У Сумах відкрили виставку «Мистецтво маленьких кроків»

У Сумах відкрили виставку «Мистецтво маленьких кроків» фото

До експозиції ввійшли арт-об'єкти з використанням фрагментів, звісно, безпечних, боєприпасів російсько-української війни у виконанні провідних українських митців. Автори втілили свої ідеї на наконечниках артилерійських набоїв, гільз, патронів (із застосуванням різних матеріалів: дерева, річного каменю, бісеру, ланцюгу, емалі для розписів. Також представлено живописні твори та колажі.

«Цю виставку треба уважно дивитись. Треба дивитись, як історичні події сьогодення і героїчні вчинки наших захисників і захисниць відображені в кожному експонаті. Митці прагнули у своїх творах показати реальність, що оточує нас і яка змінила все. У цьому проєкті основним завданням є перетворення зброї, що служить предметом руйнування та вбивства, на витвори мистецтва, сповнюючи їх новим сенсом», – зазначив голова ОВА Володимир Артюх.

Експозицію також доповнили живописні твори сумських художників: Ігора Швачунова, Івана Гапоченка, Олександра Садовського, Ігора Василевського, Олександра Чередниченка тощо.

«Кожен, хто дивиться на ці експонати, я впевнений, чекає на Перемогу України і допомагає нашим захисникам і захисницям її здобувати. Ми переможемо, я не маю сумнівів в цьому. І наші майбутні покоління, дай Боже, не знатимуть, що таке війна і які трагедії вона несе з собою», – підкреслив очільник області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: