Завантаження ...

На Сумщині судитимуть лікаря, через якого помер пацієнт

На Сумщині судитимуть лікаря, через якого помер пацієнт фото

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування стосовно лікаря-ортопеда-травматолога хірургічного відділення та поліклінічного відділення однієї з міських лікарень Сумського району, неналежне виконання своїх професійних обов’язків якого спричинило смерть хворого.

За даними слідства, у лютому 2023 року після бійки зі знайомим 50-річний чоловік звернувся за допомогою до міської лікарні. Лікар-ортопед-травматолог після проведення рентгенологічного огляду виявив у пацієнта перелом трьох ребер. Лікар прийняв рішення про проведення місцевої анастезії (блокади) грудної клітини, при цьому перед введенням лікарського засобу не зробив спеціальну пробу. Більш того, коли в пацієнта почалися судоми і він втратив свідомість, медик не розпочав негайну протишокову терапію. Лише через декілька хвилин він викликав лікаря-анестезіолога, однак реанімаційні заходи були вже марними, пацієнт помер.

Відповідно до висновку експертів, у діях лікаря виявлено ознаки невиконання та неналежного виконання свої професійних обов'язків, порушення нормативних документів при наданні медичної допомоги пацієнту, які знаходяться в прямому причинному зв'язку з розвитком ускладнень та настанням його смерті.

Наразі поліцейські за процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно лікаря за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України «Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: