У Сумській ОВА раптово заговорили про боротьбу із корупцією

Використання державних коштів, спрямованих на об’єкти відновлення у громадах, перевірятиме нова робоча група «Прозорість та підзвітність».

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх підписав розпорядження про утворення робочої групи з питань протидії корупції під назвою «Прозорість та підзвітність». Про це він повідомив під час наради з керівниками районів та представниками силових та правоохоронних структур.

«У роботі органів влади на всіх рівнях мають бути такі основні принципи як чесність, прозорість, підзвітність. Саме таких принципів я дотримуюсь з першого дня призначення мене на посаду начальника Сумської обласної військової адміністрації, – зазначив Володимир Артюх під час наради. – З командою ми постійно працюємо над питанням протидії корупції, без жодних подвійних стандартів. І сьогодні на нараду я запросив представників Служби безпеки України, поліції, НАБУ, ДБР, обласної прокуратури. Працюватимемо спільно задля подолання корупції в області.

За його словами, ще в липні цього року розпорядженням очільника області була утворена робоча група, яка досліджувала питання ефективності використання коштів державної субвенції, передбачених на ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення. Крім того, було запроваджено нові прозорі принципи розподілу коштів на комунальні вулиці за конкурсним відбором. За підсумками проведеного аналізу щодо неефективної роботи замовника робіт по коштам дорожнього фонду підприємства «Дороги Сумщини» та, враховуючи факт внесення відомостей про керівника цього підприємства до реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, Володимир Артюх прийняв рішення про ліквідацію ДП «Дороги Сумщини».

«Чому сьогодні виникла необхідність продовження активної роботи з протидії корупції на Сумщині? Нашій області з держбюджету надано понад 2 мільярди гривень. І це в той час, коли в Україні війна і коштів не вистачає на озброєння,техніку та забезпечення потреб наших ЗСУ. Але держава допомагає нам, тому що розуміє, що громади, які постраждали від окупації та числених атак ворога, мають відновлюватись, – говорить начальник Сумської ОВА. – Системні заслуховування керівників громад про те, як використовуються ці кошти, викликають у мене серйозне занепокоєння. Тому сьогодні було видане моє розпорядження про утворення робочої групи з питань протидії корупції під назвою «Прозорість та підзвітність».

Основними завданнями, які очільник області поставив перед членами цієї робочої групи, є: проаналізувати стан використання коштів, що надійшли в область з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф та інших субвенцій; проаналізувати проведення тендерів та роботи підрядних організацій на об’єктах будівництва; забезпечити залучення громадськості та співпрацю з відкритими реєстрами до питань цільового та ефективного використання бюджетних коштів; надавати публічні звіти про проведену роботу та про витрачені кошти державного та місцевих бюджетів. Звіти цієї робочої групи будуть щотижневими.

До складу робочої групи включені представники Служби безпеки України, національної поліції, ДБР та обласної військової адміністрації. Керівником робочої групи є заступниця начальника Сумської ОВА Марія ЗОНОВА.

«Я впевнений, що склад робочої групи підібраний фахово. Головний принцип – «Прозорість та підзвітність громаді»,вся інформація, яка з’являтиметься під час перевірки того чи іншого об’єкта, доводитиметься громадськості. І ви бачитимете, як працює керівництво громади, їх відповідні комісії. Уже через тиждень будуть перші результати роботи робочої групи», – підкреслив Володимир Артюх.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: