Завантаження ...

У Сумах відкрили першу в Україні «Академію New Holland»

У Сумах відкрили першу в Україні «Академію New Holland» фото

СНАУ підписав договір з компанією New Holland та Благодійним фондом «Жнива Перемоги», що засвідчує створення першої в Україні «Академії New Holland».

Компанія New Holland – партнер Сумського національного аграрного університету, з яким ЗВО співпрацює вже декілька років, модернізуючи матеріально-технічну базу. Зокрема, робота з бізнесом направлена на інженерно-технологічний факультет, де здобувають освіту майбутні агроінженери. Основний девіз напарництва: «Навчати висококваліфікованих спеціалістів, які, крім ґрунтовних знань, будуть мати практичні навички».

Наразі запит будь-якої приватної компанії – молодий амбітний спеціаліст, якого не треба буде навчати знову, який вже володітиме практичними навичками в роботі. Саме тому співпраця СНАУ з компанією New Holland продовжується й з кожним роком поглиблюється.

Під час наглядової ради 5 жовтня 2023 року був підписаний тристоронній договір між Сумським національним аграрним університетом, компанією New Holland та Благодійним фондом «Жнива Перемоги», що засвідчує створення на базі інженерно-технологічного факультету «Академії New Holland».

«Академія New Holland» стала першою в Україні. Благодійний фонд надаватиме університету в безкоштовне тимчасове користування сучасну техніку, а компанія New Holland – обладнання до неї.

Представники компанії New Holland переконані:

«Така співпраця допомагатиме студентам засвоїти теоретичні знання і набути практичних навичок у керуванні найновішими сільськогосподарськими агрегатами».

А ось Благодійний фонд «Жнива Перемоги» планує, крім практичного відпрацювання, ще й залучати представників організації до участі в лекціях, аби детальніше розповідати про реалії роботи в аграрній сфері.

Ректор Сумського національного аграрного університету, академік НААН України Володимир ЛАДИКА висловив свою вдячність за створення потужної практичної бази, що відтепер має назву «Академія New Holland», в університеті, що так близько територіально наближений до кордону з країною-агресором:

«Що Ви знаєте про довіру? Зокрема про довіру бізнесу до освіти? На нашу думку, довіра – це коли один з найбільших виробників сільськогосподарської техніки у світі відкриває свою першу в Україні навчально-практичну базу в університеті поруч з кордоном. Я щиро вдячний керівництву New Holland Agriculture за цей проєкт! За розуміння того, що кваліфікованого працівника можна підготувати лише на сучасній матеріально-технічній базі!»

Довідково

New Holland Agriculture є провідним світовим брендом сільськогосподарської техніки із широкою лінійкою продукції.

Починаючи з 1895 р., компанія займається розробкою та реалізацією рішень для підвищення ефективності та продуктивності у сфері сільського господарства за допомогою використання доступних технологій.

У 2006 р. розпочато реалізацію стратегії «Лідер чистої енергії» (Clean Energy Leader) з метою активного просування відновлюваного палива, систем зниження токсичності вихлопів та екологічно чистої агротехніки.

Компанія New Holland Agriculture пропонує виробникам товарної сільгосппродукції, власникам тваринницьких ферм, підрядникам, професіоналам у сфері виноградарства та обробки ґрунту великий вибір простих в експлуатації тракторів, комбайнів та вантажного обладнання: понад 80 серій машин, які включають понад 300 моделей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: