Шахраї обдурили чотирьох сум’ян на 117 тис. грн

За минулу добу четверо жителів обласного центру стали жертвами зловмисників, які ошукали їх на загальну суму близько 117 000 гривень. Поліцейські наполягають дотримуватись безпечних порад.

До поліції звернулась 27-річна сумчанка з повідомленням про те, що її ошукали на чималу суму грошових коштів. Зі слів потерпілої, в одному з месенджерів знайшла оголошення про онлайн заробіток. Зацікавившись – дівчина перейшла до чат-боту, де їй надали алгоритм дій. Слідуючи алгоритму – поповнила банківську картку на суму 100 000 гривень, після чого їй повинні були повернутися ці кошти назад на картку з відсотками. Але, коли потерпіла перерахувала власні заощадження – «адміністратори» перестали виходити на зв'язок та не повернули кошти.

Тож, поліція застерігає громадян не користуватися неперевіреними оголошеннями щодо роботи, яка обіцяє швидкий заробіток за внесення завдатку, не вказувати власні персональні дані на неперевірених сайтах, нікому не повідомляти термін дії банківської карти та CVV-код, перевіряти гіперпосилання та наповнення сайту на відповідність офіційним даним компаній.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: