Олександр Журба знайшов майже 1,5 млн грн на заставу

Директора департаменту інфраструктури міста Сумської міськради Олександра Журбу відпустили під заставу у майже 1,5 мільйона гривень.

10 жовтня Олександра Журбу відпустили під заставу у розмірі 1 476 200 гривень. Його разом з міським головою Олександром Лисенком підозрюють у хабарництві. Посадовцю необхідно буде здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу, пише Суспільне з посиланням на пресслужбу Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Прокурори просили для Олександра Журби тримання під вартою із заставою у 5 млн грн. Адвокат посадовця клопотав про запобіжний захід не пов‘язаний з триманням під вартою.

Нагадаємо: ввечері 2 жовтня НАБУ і САП спільно з СБУ затримали Олександра Лисенка та Олександра Журбу на отриманні ними частини хабаря в 1,4 млн грн. За інформацією СБУ, фігуранти вимагали 2 млн 130 тис. грн з місцевої компанії, яка займалася вивезенням сміття.

3 жовтня Олександру Лисенку та Олександру Журбі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368.

4 жовтня Олександру Журбі обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Міському голові Сум Олександру Лисенку також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. 5 жовтня посадовця випустили під заставу у 3 мільйони гривень. 9 жовтня Лисенка відсторонили від виконання обов'язків. До 9 грудня обов'язки міського голови Сум виконуватиме Юлія Павлик.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: