Завантаження ...

У Сумах нашестя вошей

У Сумах нашестя вошей фото

На Сумщині почастішали випадки педикульозу. Якщо у серпні було лише 7 випадків хвороби, то у вересні вже 30. І з них 20 у Сумах.

Про це повідомила Наталія Лапоногова, фахівець відділу дезінфектології Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

«Переважно воші вражають дітей віком до 17 років. З початком нового навчального року актуальності набуває тема профілактики педикульозу в навчальних закладах, - зазначила Наталія Лапоногова. - Адже саме в організованих дитячих колективах ймовірність підчепити вошу – велика. При спільному користуванні гребінцями, головними уборами, одягом, постіллю педикульоз швидко розповсюджується».


Педикульоз - захворювання шкіри, яке викликають воші. Зараження відбувається від людини до людини через предмети гігієни, головні убори чи безпосередній контакт з хворим.

Проявитися захворювання може не відразу. Під час хвороби на місці укусу виникає свербіж, по тілу з’являються сірувато-блакитні плями, а у волоссі є гниди.

Щоб запобігти поширенню педикульозу, необхідно регулярно проводити огляд дітей на педикульоз. У разі виявлення вошей слід звернутися до лікаря.

  • Рекомендації щодо профілактики педикульозу:
  • Регулярно оглядайте дітей на наявність вошей.
  • Не користуйтеся чужими гребінцями, головними уборами, одягом, постіллю.
  • Регулярно прасуйте одяг та постільну білизну.
  • Проводьте дезінфекцію гребінців та інших предметів гігієни.
  • Якщо ви виявили вошей у себе або у дитини, зверніться до лікаря.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: