Завантаження ...

У Глухові завершились роботи над патріотичним стінописом

У Глухові завершились роботи над патріотичним стінописом фото

Щоб зануритись у світ творчості, образів і символів варто прийти на міський стадіон і уважно роздивитись уже готову роботу.

Найпростіше, що першим побачить і дитина, це поєднання жовтих соняхів і синього неба. Але варто трохи подумати над кожним елементом, і тоді навіть далека від мистецтва людина зрозуміє глибоку суть муралу: наша Україна черпає сили від усіх поколінь, вона вічна.

Художниця «Центру культури» Олександра ДАШКО є автором ідеї стінопису. Головний образ українки з деревом життя вона взяла у відомої художниці Ольги Гайдамаки, з дозволу якої доповнила картину власними сенсами. Бачите малого сопілкаря? Хлопчик не просто грає, а народжує у звуках щось значно більше, те, з чого складається всесвіт навколо. Це син України-матері, частина вічного роду.

Щоб швидко впоратись, Олександра попросила допомогти сестру Наталію, яка зараз працює у Києві. Сестри Дашко разом працювали 6 днів і створили своєрідну декларацію незламності у кольорах.

Приходьте на стадіон не тільки займатись спортом, а ще й надихатись неймовірним творчим результатом, повідомляють у мерії Глухова.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: