Завантаження ...

На Сумщині директор медустанови придбав пальне за завищеною ціною зі збитками в 1,4 млн грн

На Сумщині директор медустанови придбав пальне за завищеною ціною зі збитками в 1,4 млн грн фото

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено слідчими Слідчого управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

За даними слідства, 6 квітня 2021 року за результатами проведення процедури закупівлі продуктів нафтопереробки одна з медичних установ Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради уклала договір з товариством з обмеженою відповідальністю, яке погодилось поставити бензин А-92 по ціні 22,50 грн за 1 літр та дизельне пальне – 23,50 грн за 1 літр. Однак 13 квітня 2021 року, всупереч чинному законодавству, сторонами укладено додаткові угоди, відповідно до яких ціни було збільшено на 2 грн за 1 літр, а вже 15 квітня цього ж року вартість палива було збільшено ще на 1 грн за 1 літр, відтак товариство поставило медичній установі бензин А-92 по ціні 25,50 грн за літр та дизельне пальне – 26,50 грн за літр.

Унаслідок вказаних протиправних дій директора медичної установи вартість поставленого пального безпідставно завищено на загальну суму 1 млн 417 тис. грн. На даний час обвинувачений вже звільнений із зазначеної посади.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора зазначеної медичної установи, неналежне виконання службових обов’язків якого спричинило збитки понад 1,4 млн грн (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: