Завантаження ...

На сайті президента підписують петицію про присвоєння звання Героя України полеглому сум’янину

На сайті президента підписують петицію про присвоєння звання Героя України полеглому сум’янину фото

На сайті президента України зареєстровано петицію “Просимо Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) Кобченко Іллі Віталійовичу!”.

“Шановний пане Президент!

Просимо Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) хороброму воїну та справжньому патріоту України, військовослужбовцю 7 прикордонного Карпатського загону Державної прикордонної служби України, головному сержанту Кобченко Іллі Віталійовичу, 07.10.1999 р.н. , уродженцю м. Суми, Сумської області.

Ілля Кобченко (позивний «Flex») служив гранатометником прикордонної комендатури швидкого реагування. Разом з побратимами, на початку повномасштабного вторгнення російського ворога Ілля прийняв миттєве рішення захищати територіальну цілісність України. Безпосередньо був в Донецькій області , а саме м. Бахмут та м. Слов’янськ.

До початку повномасштабної війни Ілля досяг неймовірних результатів в спорті - кандидат у майстри спорту з вільної боротьби, майстер спорту України з сумо та універсального бою. Спорт загартував в юному віці чоловічі риси впевненості, мужності, цілеспрямованості. Тому його вибір був очевидний – Незалежність, воля України і кожного Українця. Він гідний син своїх батьків і своєї Батьківщини.

08.05.2023 р. – виконуючи бойове завдання, в складі зведеної групи біля населеного пункту Хромове Донецької області, під час мінометного обстрілу Ілля загинув. Це було його останнє завдання, яке він виконав ціною власного життя. Це було останнє завдання, яке має війти в підручники з історії нашої України про цю страшну і пекельну війну та про героїчний вчинок нашого Іллі.

Йому було лише 23 роки. Він мав величезні плани, він мав мрії, він кохав і був коханим. Він цінував кожну мить цього життя. Він любив своїх батьків, він любив свою Батьківщину. Він віддав своє юне життя за кожного з нас!

Для нашої родини це страшна та непомірна втрата, як і для інших сімей, які щодня втрачають рідних синів та доньок. Ми втратили найцінніше і найдорожче. В пам'ять про героїчний вчинок сина, про неймовірну людину-воїна, про хороброго чоловіка, про відданого патріота нашої країни ми складаємо дану петицію.

Ми всім серцем просимо підтримати Іллю, підтримати нас і цю петицію про присвоєння звання Героя України Кобченко Іллі Віталійовичу (посмертно). Він гідний син України, який цього заслуговує.

За самовіддану службу Ілля нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) - №448/2023 від 26.07.2023 р.

Синочку, низько кланяємось тобі, вічно пам’ятаємо, щиро дякуємо! Ти НАШ ГЕРОЙ вічно! Слава ГЕРОЮ! Слава Україні! Ми обов’язково переможемо ворога і помстимося за твоє юне і таке героїчне життя!” - пише автор петиції Кобченко Віталій Євгенійович.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: