Завантаження ...

Сумська співачка Анна Бераіа: «Живу, дихаю та харчуюся музикою»

Сумська співачка Анна Бераіа: «Живу, дихаю та харчуюся музикою» фото

Навіть під час війни сумчани продовжують розвивати себе у різних аспектах життя. Намагаються показати себе не тільки як сильних духом оборонців своєї Батьківщини, а й як талановитих та цілеспрямованих людей. 

Героїня цього інтерв’ю як раз є яскравим представником, вірніше, представницею яскравої і самобутньої творчої спільноти міста Суми. Вона стала учасницею 11 сезону популярного телешоу «Голос країни» під час пандемії ковіду, коли усе було зачинено, а ковток свіжого повітря коштував нервів. Тоді дівчина пройшла до другого етапу прослуховування – батлу, але далі, на жаль, не змогла.

Наші журналісти мали невеличку нагоду трошки побалакати зі співачкою та дізнатися, чому вона вирішила взяти участь у проєкті та як розвивається її творче життя зараз?

«РАНІШЕ ТИ ДИВИВСЯ НА УСІХ ЦИХ ЗІРОК ЧЕРЕЗ ЕКРАН ТЕЛЕФОНУ Й МРІЯТИ НЕ МІГ ПОБАЧИТИ ЇХ ОСОБИСТО, А ТУТ – ВИСТУПАЄШ ПЕРЕД НИМИ»

- Перш за все, дякую за те, що виділили час для нашого інтерв’ю. І я б хотіла попросити Вас представити себе зараз так, як хочете, щоб Вас запам’ятали наші читачі.

- Вітаю всіх, мене звати Анна Бераіа, або співачка BERAIA.

- Як і коли музика та вокал стали частиною Вашого життя?

- Музика зі мною з самого дитинства. Ми разом наче росли пліч-о-пліч, тому вона не могла не стати частиною мене, частиною мого життя.

- Як Ви вирішили стати учасницею "Голос країни", і чим саме цей проєкт Вас зацікавив?

- 11 сезон «Голос країни» потрапив на загострення респіраторного захворювання Covid-19, особливо ніяких виступів організувати не можна було, а душа горіла до цього. Хотілося показати, що навіть у таку скрутну годину можна творити та надихатися. Так з’явилася ідея подати заявку до шоу.Мені все було цікаво, все було в новинку, але спокійно, без якихось труднощів. Панувала атмосфера творчості та легкості, яку я дуже люблю, адже творити в ній – одне задоволення.

- На сліпому прослуховуванні, тобто першому етапі шоу, Ви обрали пісню «Говорила», чому?

- З самого початку я подавала заявку з іншими піснями, їх було дійсно багато у різних стилях. Але у потрібний момент менеджер проєкту порадив мені пісню «Говорила» Хаяти. Я спробувала і якось на ній і зупинилась. Усе вирішилось за мене. Можливо, то була доля, хтозна.



- Які враження та емоції Ви переживали, виступаючи перед великою аудиторією та професійним журі?

- Це був дійсно цікавий досвід. Раніше ти дивився на усіх цих зірок через екран телефону й мріяти не міг побачити їх особисто, а тут – виступаєш перед ними. А більш того, двоє з них до тебе повертаються.

Не знаю чому, але я обожнюю саме репетиції перед виступом. У них наче своя магія та атмосфера. Коли вже знаєш пісню, репертуар та усі дрібниці й просто пропрацьовуєш матеріал. Особливо, якщо співпрацюєш з різними музикантами. Це те, що надихає та змушує рухатись далі, не зважаючи на перешкоди.

«МОЖЕ САМЕ МОЯ ПІСНЯ ДОПОМОЖЕ КОМУСЬ ПЕРЕЖИТИ ПЕВНІ СКЛАДНІ МОМЕНТИ ЖИТТЯ»

- Повернемось у сьогодення. Як виглядає Ваш звичайний день поза студією та поза музичними виступами у часи після повномасштабного вторгнення?

- Обожнюю влаштовувати собі типу суботника: вечір, фільм та солоденьке до нього. Або ж, як альтернатива, – зустріч з рідними. У такий час, ми потрібні один одному як ніколи.

- Як Ви знаходите баланс між музичною кар'єрою та особистим життям?

- Відверто кажучи, його немає. Я живу музикою, дихаю нею та харчуюся, якщо можна так сказати. Особисте життя без неї – вже не моє звичайне життя. Мені здається, у кожної творчої людини так. Це наче відірвати частину тебе.


- Які музичні жанри або виконавці найбільше впливають на Ваше творче бачення?

- Не можу когось відокремити, скільки б не думала. Усі жанри та виконавці якось впливають по-своєму. Кожен потрошку. Кожен чомусь вчить та показує.

- Як виглядає Ваш творчий процес? Як Ви знаходите натхнення?

- Це дуже меланхолійний процес. Натхнення може прийти тоді, коли ти його навіть не чекаєш. Була ситуація, коли їхала у маршрутці й в голову прийшла мелодія. Довелося дістати телефон і тихо наспівувати її на диктофон, щоб не забути. А потім вже сідаю за фортепіано і спробую повністю щось дописати та привести у порядок. А стосовно натхнення, помітила за собою, що надихаюся історіями інших людей.Головне – робити все з любов’ю і прагненням, щиро хотіти створити музику, яка перш за все буде подобатись вам, а не комусь. Тоді вже, у процесі, знайдуться люди, які полюблять ваш стиль, музику, подачу так само, як любите її ви.

- Чи слідкуєте за цьогорічним «Голос країни»?

- Ні.

- І на останок, яке гасло змушує рухатись Вас зараз, коли країна у такому скрутному положенні?

- Мене лікує та допомагає бути «на плаву» під час війни саме музика. Через це я й почала створювати власну, вона наче панацея, зашиває рани, які можуть почати кровоточити від звичайного повідомлення про авіанебезпеку. Може саме моя пісня допоможе комусь пережити певні моменти життя.


Наталія Біловол, MistoSumy.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: