У Тростянці попрощалися із загиблим героєм

19 жовтня Тростянецька громада провела в останню путь Героя – Бабича Дениса Володимировича, який загинув поблизу населеного пункту Кліщіївка Донецької області. У центрі міста, біля каплички відбулася громадська панахида за загиблим воїном.

Бабич Денис Володимирович народився 6 червня 1987 року, проживав у місті Тростянець, закінчив Тростянецьку школу №4, потім – Тростянецьке професійно-технічне училище №25. Працював у приватних підприємствах міста. Друзі запам’ятали Дениса добрим товаришем, щирою та безпосередньою людиною. Улітку був мобілізований до лав Збройних Сил України, служив солдатом 3-го штурмового відділення 1-го штурмового взводу 9-ої штурмової роти 3-го штурмового батальйону 5-ої окремої штурмової Київської бригади.

А вже 02 жовтня 2023 року, під час ворожого гранатометного обстрілу, гідно виконуючи свій військовий обов’язок, беручи участь в обороні рідної держави та стримуванні збройної агресії російської федерації, Денис Бабич загинув, віддавши своє молоде життя за нас, за нашу свободу, за незалежність і територіальну цілісність нашої України…

Попрощатися із героїчно загиблим земляком, провести його в останню путь прийшло кілька сотень тростянчан. Серед них - родичі та друзі, керівники громади, працівники органів місцевого самоврядування, педагоги та однокласники, військовослужбовці, члени ДФТГ, пересічні громадяни.

Після громадської панахиди жалобна процесія вирушила на центральне кладовище. На всьому шляху зустрічали тростянчани траурну процесію, стоячи на колінах, утворивши живий коридор, з квітами в руках та зі сльозами на очах. Пам’ять про Бабича Дениса Володимировича вшанували хвилиною мовчання, троєкратним залпом.

Під час траурного мітингу щирі слова співчуття родині, яку спіткало величезне горе, справжнього патріота - порядного, мужнього, сміливого промовив Тростянецький міський голова Юрій Бова.

«Прикро й боляче, що війна забирає найкращих: патріотичних, сміливих, принципових, відкритих та щирих. Саме таким був Денис. Йому назавжди буде 36 років. Попереду було багато життєвих планів та мрій. Але всі їх в одну мить обірвав підступний ворог. – звернувся до присутніх очільник громади. - Сьогодні всі ми схиляємо голови у глибокій скорботі, молитвою та добрим словом згадуємо загиблого Героя, який боровся за краще майбутнє України, за її волю й незалежність… Вже 37 тростянчан загинули зі зброєю в руках на полі бою, захищаючи Батьківщину, свої домівки, кожного з нас. Молимося, щоб ця жертва була недаремною, і принесла нам скорішу перемогу, скоріше визволення української землі!»

Щирі, добрі слова про загиблого казали офіцер Охтирського першого відділу районного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки Владислав Заброда та Ніна Худолій, вчителька Героя.

Цей мужній молодий воїн захищав українську землю… Ціною власного життя він виборював право нашої нації бути вільною.

Смерть Дениса Бабича – це не тільки біль родини, це біль усієї громади, це біль усієї країни. Справжній патріот, вірний захисник України. Таким він назавжди залишиться у пам'яті кожного з нас.

Щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Світлий спомин про звитяжного воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків, повідомили в мерії Тростянця.

Світла пам’ять і шана Герою!

Царство Небесне і вічний спокій…

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: