Завантаження ...

На Сумщині судитимуть злочинців, які займались підпільним виробництвом контрафактного палива

На Сумщині судитимуть злочинців, які займались підпільним виробництвом контрафактного палива фото

Слідчі завершили досудове розслідування відносно організатора та двох його спільників, які налагодили підпільне виробництво автомобільного бензину та його збут на автозаправних станціях у Полтавській та Сумській областях.

Під час досудового розслідування працівники поліції встановили, що 25-річний житель Охтирки залучив до «бізнесу» двох спільників для подальшої злочинної діяльності. Кожен з учасників мав свої задачі пов’язані із виготовленням та продажем пального через автозаправки.

Фігуранти скуповували на підпільних міні-нафтопереробних заводів сировину та хімічні домішки, які завозили на територію нафтобази. Саме там відбувалось виготовлення контрафактного пального, яке не відповідає встановленим нормам. Потім зловмисники реалізовували товар через автомобільні заправки у Полтавській та Сумській областях.

Щотижня, таким чином, продавалось близько 50 тисяч літрів бензину автомобільного марки А-92 та А- 95, на загальну суму близько 2 мільйонів гривень. Поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків та вилучили бензин об’ємом 123 500 літрів, загальною вартістю близько 4,3 млн. грн, 5750 доларів США та 130 тис грн, обладнання для незаконного виготовлення бензину, а також для його розливу та реалізації, печатки, фінансово-господарську документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку.

Усім фігурантам було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 – ч. ч. 1, 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальний акт скерований на розгляд до Полтавського районного суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: