8 мешканців Сумщини за день стали жертвами шахраїв

Шахраї невпинно продовжують вводити в оману довірливих громадян. І хоча поліцейські щоденно проводять профілактичну інформаційну у кампанію, залишаються люди, які потрапляють на гачок до аферистів. Адже у непередбаченій стресовій ситуації кожен може зробити легковажний вчинок, через який можна втратити свої заощадження.

Як приклад до поліції звернулась 27-річна мешканка одного із сіл Охтирського району, яка втратила більше 10 000 гривень, сплативши за оренду квартири невідомому.

Зазвичай, під час першого дзвінка щодо квартири вам скажуть, що вона доступна і можна їхати дивитись чи заселятись. Але через деякий час телефонують і повідомляють, що охочих десятки й для того, щоб “притримати” квартиру, ви маєте перерахувати гроші. Ви домовляєтесь по зустріч, приїжджаєте, але вам телефонує орендодавець і повідомляє, що дорогою у нього виникли форс мажорні обставини й просить перерахувати гроші. Після чого зникає й зовсім.

Як же вберегтись від зловмисників під час оренди житла? Укласти успішну угоду з нерухомістю насправді просто. Варто лише звертати увагу на кілька простих ознак. Перше і найважливіше правило: ніколи не перераховуйте гроші на банківські картки і на мобільні номери до перегляду житла і знайомства з його орендодавцем або до підписання договору оренди. Якщо ціна квартири або будинку значно менша, ніж ціни інших аналогічних пропозицій у цьому районі, ймовірно, оголошення розміщене шахраєм. Будьте розсудливі та обережні, тоді ви зможете уникнути проблем.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: