Завантаження ...

На сайті президента підписують петицію про присвоєння звання Героя України полеглому бойовому медику з Сумщини

На сайті президента підписують петицію про присвоєння звання Героя України полеглому бойовому медику з Сумщини фото

Петиція “Присвоєння звання Герой України(посмертно) військовослужбовцю, старшому бойовому медику "Доку" Штаньку Руслану Валентиновичу” зареєстрована на сайті президента України два дні тому і вже набрала більше 4 тисяч підписів.

“Шановний Пане Президенте!

Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно)військовослужбовцю Збройних Сил України, старшому бойовому медику 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ 13 аеромобільної роти 4 аеромобільного батальйону військової частини А 4350 Штаньку Руслану Валентиновичу 31.03.1993 р.н.

Руслан був призваний на військову службу 18.10.2022 року на посаду бойового медика. На початку 2023 року коли йшли запеклі бої за Бахмут і Соледар він давав відсіч ворогу під Соледаром та рятував своїх побратимів. Під час боїв за за Соледар отримав вогнепальне осколкове сліпе поранення м'яких тканин правого стегна 28.01.2023 року. Після лікування та реабілітації знову повернувся до своїх побратимів на захист нашої держави.

Руслан брав участь у штурмі та звільненні населених пунктів у Запорізькій області, був старшим бойовим медиком, де ним врятовано не одне життя побратимів. Руслан загинув 10 вересня 2023 року під час ведення бойових дій в районі н.п. Новопрокопівка Запорізької області в результаті артилерійського обстрілу з боку противника рятуючи життя свого побратима загинув і сам.

За час проходження військової служби зарекомендував себе виключно з позитивної сторони. Функціональні обов'язки виконував відмінно, користувався авторитетом серед колег по службі.

Вдома, на повернення Руслана, очікували його батько, молодший брат та сестри.

Руслан дуже любив Україну і віддав за неї найцінніше - життя. Він був мужнім, хоробрим, життєрадісний.

Найкращим сином, братом, другом і побратимом. Він віддав власне життя, щоб ми могли зараз жити у вільній та незалежній Україні.

Для нашої родини це страшна та непомірна втрата, як і для інших сімей, які щодня втрачають рідних синів та доньок.

Ми пишаємося нашим героєм, його незламністю, патріотизмом, вважаємо, що Штанько Руслан Валентинович, заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно)

Вічна пам'ять та шана хто віддав своє життя! Слава Україні! Героєм Слава!

Слава всім, хто захищає та боронить Україну!” - пише авторка петиції Ламтьова Юлія Петрівна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: