Завантаження ...

У Роменській громаді провели в останню путь загиблого героя Миколу Гуржія

У Роменській громаді провели в останню путь загиблого героя Миколу Гуржія фото

Роменська громада знову у жалобі. 30 жовтня попрощалися й провели в останню життєву дорогу ще одного Героя, який загинув у бою за Україну – Миколу Юрійовича ГУРЖІЯ.

Життя сержанта, командира стрілецького відділення Миколи ГУРЖІЯ обірвалося 22 жовтня під час виконання завдань з оборони України у самому пеклі війни, на Донеччині.

Віддати останню шану загиблому Захиснику прийшли рідні, близькі, керівництво громади, військовослужбовці, побратими, друзі та жителі громади.

Траурний кортеж з тілом Героя присутні зустрічали на колінах, а вже на Алеї Слави священнослужителі відправили панахиду за загиблим Героєм Миколою ГУРЖІЄМ.

Смутком і болем була сповнена промова міського голови Олега СТОГНІЯ:

«Микола був вірним присязі, любив свою землю, відчайдушно протистояв ворогові, чітко виконував поставлені бойові накази і до останнього подиху вірив у Перемогу. Багато ще про що мріяв, але його мрії і сподівання обірвались у коротку мить… Захисник сміливо прийняв останній бій та віддав життя за мирне майбутнє Батьківщини. Невимовний біль, сум, сльози, які відчуваємо сьогодні, примножуть силу ненависті до підлого ворога, який забирає життя найкращих синів нашої країни. Скільки горя вже принесла ця клята війна, скільки людських доль скалічила… Сьогодні осиротіла ще одна родина нашої громади: дружина втратила чоловіка, доньки – втратили батька, побратими – свого товариша та вірного друга, громада – свого відданого земляка… Війна обірвала всі життєві плани Захисника. Загиблому Герою було й назавжди залишиться 42 роки.. Без сумніву, наш Герой Микола ГУРЖІЙ потрапить до раю, бо в пеклі, яке створила російська орда, він уже був..».

У ці гіркі хвилини Роменська громада розділяє горе родини та непоправну втрату, всі схиляють голови у скорботі, повідомили в мерії Ромен.

Герої не вмирають, вони покидають поле битви, щоб оберігати Україну з небес.

Вічна пам’ять Герою – Миколі ГУРЖІЮ!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: