Завантаження ...

Як сум'яни відзначали Геловін

Як сум'яни відзначали Геловін фото
Щорічно Геловін відзначають у ніч проти 1 листопада.  Сум'яни не залишилися осторонь цього містичного і таємничого свята. Місцеві салони краси, ТРЦ, кав'ярні зустрічали відвідувачів тематичним декором. Самі ж жителі міста влаштовували фотосесії, готували солодощі та організовували дитячі вечірки.

Втім, в Україні Геловін відмічають далеко не всі й набагато скромніше, ніж у країнах Європи та США.

Сучасне свято походить від кельтського Самайну, що в перекладі означає «захід літа». Близько 2000 років цей день був присвячений сезону жнив та збору врожаю. За дари землі кельти дякували не тільки богам,  а й своїм пращурам. Самайн був своєрідною межею між літом та зимою, а також між реальним світом та потойбіччям. Кельти вдягали страшні наряди, палили вогнища та, ймовірно, робили жертвоприношення аби примирити душі померлих та відлякувати злих духів.

З приходом християнства язичницьке свято отримало новий сенс та назву. Так, 1 листопада відзначали День всіх святих, вшановуючи усіх мучеників та покійних предків.

Починаючи з ХІХ століття свято почало поширюватися світом і отримало назву Геловін. Цей день став доволі популярним та у поєднанні давніх традицій набув розважального сенсу. Люди стали вбиратися в костюми монстрів, злих духів, або казкових антигероїв, а також використовувати театральний грим, декорувати власні оселі, пригощати одне одного солодощами.
Ми підготували добірку світлин з соцмережі Instagram, яким був сумський Геловін у 2023 році.

Діти – мабуть, найбільші поціновувачі цього свята. Щороку у місті проводяться тематичні вечірки, майстер-класи, квести, виставки  у закладах освіти, розважальних комплексах, кав'ярнях тощо. Деякі сумські родини відзначають Геловін вдома, влаштовуючи діткам справжнє містичне свято з декораціями та десертами.







Геловін не залишив байдужими й сумську молодь. Сум'яни викладали світлини з «жахаючим» мейкапом, а також влаштовували містичні фотосесії.








 Сумські ТРЦ, кав'ярні та салони краси зустрічали своїх відвідувачів з геловінським гримом, гарбузами та павутинням, а також частували гостей тематичними солодощами.









 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: