Завантаження ...

У Сумах погасили поштову марку, присвячену залізничникам

У Сумах погасили поштову марку, присвячену залізничникам фото

В Україні ввели в обіг поштову марку «Героїчні професії. Залізні люди», присвячену залізничникам.

Участь у погашенні марки на Сумському залізничному вокзалі взяв начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

Як повідомив директор Сумської дирекції АТ «Укрпошта» В’ячеслав МАРИНИЧ, на блоці марок зображений евакуаційний потяг Херсон-Львів. Сюжетом стали події, які відбулись у Херсоні 3 травня 2023 року, коли під час обстрілу був пошкоджений один з вагонів пасажирського потягу. Потяг загорівся. Тоді залізничники спрацювали дуже швидко. Вони пересадили пасажирів у вцілілі вагони й потяг рушив із 14-хвилинним запізненням. А у Львів прибув вчасно.

Очільник області Володимир Артюх наголосив, що назва «Залізні люди» цілком відповідає дійсності.

«Наші залізничники – герої сьогодення, професіонали своєї справи. З початком війни, повномасштабного вторгнення, вони вивозили сотні тисяч людей евакопотягами з територій, які намагався окупувати ворог. Завдяки цьому були збережені людські життя. Ми кожного дня відправляємо еваковагон за маршрутом Суми – Київ, де з окупованих територій повертаються на мирні території нашої держави українці.

«Укрзалізниця» дбає, щоби їх шлях додому був комфортним, – повідомив начальник Сумської ОВА. – Я дякую нашим «Залізним людям» за всю ту роботу, яку вони роблять на благо мирного населення, наших захисників та заради Перемоги України».

На спецпогашенні марки були присутні залізничники, які в березні минулого року «правильно» спрямували ворожий БТР і зараз він уже із українською символікою виконує бойові завдання. За це залізничники були відзначені найвищими нагородами «Укрзалізниці», а головне – вдячністю від наших захисників. Немає сумнівів у тому, що вони гідні бути героями вже наступних марок.

Тираж блоку – 150 000 примірників. Придбати марки можна вже зараз у відділеннях чи онлайн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: