Завантаження ...

Правоохоронці розшукують шахраїв, які ошукали сум’ян на півмільйона гривень

Правоохоронці розшукують шахраїв, які ошукали сум’ян на півмільйона гривень фото

За минулу добу жертвами шахрайства стали 13 жителів обласного центру, які втратили свої грошові кошти на загальну суму півмільйона гривень. Поліцейські розповідають про підступні схеми аферистів.

До поліції звернулись декілька потерпілих від рук шахраїв, які розповіли про однакову схему виманювання коштів. Зі слів заявників, невідома особа в месенджері запропонувала їм роботу, суть якої полягала в тому, щоб під своїм обліковим записом ставити вподобання на різні публікації в Інтернеті, а також викупляти товар на певному сайті. За виконання таких завдань «роботодавці» обіцяли грошову винагороду.

Тож, з метою придбання товарів, потерпілі здійснили перерахунок власних коштів на вказані їм, від невідомих осіб, банківські рахунки. Після виконання грошових переказів, останні перестали виходити на зв'язок, і відповідно «зароблених» коштів ніхто не виплатив.

Співробітники поліції закликають громадян не реагувати на підозрілі повідомлення від незнайомців про заробіток в Інтернеті, виграші призів, не відповідати на телефонні дзвінки від «працівників» банків, та ні в якому разі не розголошуйте свою конфіденційну інформацію, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: