На алеї Олімпійської слави в Сумах новий герой

У Сумах на алеї Олімпійської слави біля Манежу СумДУ — новий сітілайт.

На ньому — срібний призер Дефлімпійських ігор 2022 року у Бразилії у кульовій стрільбі Дмитро Петренко.

Про це повідомила його тренер Галшина Медведєва.

“Сюрприз для Дмитра! Він зайняв свою нішу на алеї Слави серед наших Олімпійських знаменитостей.

До цього досягнення ми з ним готувалися з 2015 року, коли УкрЦентр "Інваспорт" осіб з інвалідністю, за узгодженням зі мною, власником стрілецько-спортивного клубу ССК "Суми-спорт-Б.А.К.", тренером з багаторічним стажем роботи, досягнення спортсменів якого в радянський період - чемпіони та призери першостей СРСР, перевів його з Харкiва до Сум.

Наш спільний з ним результат роботи виявився вже восени 2016 року на 1-му чемпіонаті світу серед стрільців із вадами слуху у Казані (Росія). Третє місце у особистому заліку у вправі МВ-6!

Раніше його досягнення були на чемпіонатах Укрцентру "Інваспорт", СФГУ І призові місця на чемпіонаті Європи у командних заліках.

У 2017 році він вперше взяв участь у 23-лiтнiх Дефлімпійських іграх у Туреччині. У 2-х з 2-х можливих вправ, він увійшов до ФІНАЛУ.

У вправі МВ-9 -стрільба лежачи з МК гвинтівки на 50 м був другим, показавши норматив МСУМК і вправі МВ-6 -стрільба з трьох положень коліна-лежачи-стоя - 5 мiсце. Психологічно не впорався і це зрозуміло, але в 6 найсильніших стрільців увійшов.

Це було дуже важливо!

Мета та мотивація були зрозумілі. Розробили план роботи з огляду на сучасні методики та цілеспрямовано йшли до досягнення Цілі!

Незважаючи на всі труднощі - Коронавірус, агресивна війна рф проти України з наслідками, що випливають звідси, про які я вже писала свого часу, ми досягли поставленої Цілі.

Вперше в історії спортивного життя Сумщини, стрільба кульова досягла такого результату на змагання найвищого рівня!

Ми - першопрохідці, і це дуже приємно!

Дякуємо всім причетним, хто допомагав нам у нашому нелегкому виді спорту”. - написала вона у фейсбуці.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: