Завантаження ...

Директору департаменту інфраструктури Сум не змінили запобіжний захід

Директору департаменту інфраструктури Сум не змінили запобіжний захід фото

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід директору Департаменту інфраструктури міста Сумської міськради Олександру Журбі.

6 листопада 2023 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 04.10.2023 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із альтернативним розміром застави 1 476 200 грн.

Рішення Апеляційної палати ВАКС набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Зважаючи на те, що за особу внесено визначену судом заставу у повному обсязі на неї покладено відповідні процесуальні обов’язки.

Нагадаємо, у межах досудового розслідування встановлено, що мер міста Олександр Лисенко спільно з директором Департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 гривень.

02.10.2023 мера міста та директора Департаменту викрито «на гарячому» одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів - 1 430 000 гривень.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України, повідомиои в САП.

Застереження. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: