Завантаження ...

На Сумщині викрили розтрату 7,7 млн грн, виділених на теплогенератори

На Сумщині викрили розтрату 7,7 млн грн, виділених на теплогенератори фото

Служба безпеки викрила директора комунального підприємства Конотопської міськради на розтраті 7,7 млн грн, виділених з місцевого бюджету на придбання твердопаливних котлів для громади. Обладнання мало бути використане для забезпечення теплом в опалювальний період об’єктів критичної та цивільної інфраструктури.

За даними досудового слідства, у 2022 році керівник КП Конотопської міськради уклав півтора десятка договорів з афілійованою приватною структурою на придбання теплогенераторів за штучно завищеними цінами.

За висновками проведених товарознавчої та економічної експертиз, внаслідок таких дій бюджету завдано збитків на 7,7 млн грн.

У ході санкціонованих обшуків за місцями роботи та у помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили документи, мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

За матеріалами СБУ директору КП Конотопської міськради повідомлено про підозру за ч. 4, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного стану, а також службове підроблення).

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності усіх причетних до злочинної схеми.

Комплексні заходи з викриття проводили співробітники Управління СБ України в Сумській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: