Завантаження ...

Піротехніки з Сумщини отримали роботів-саперів

Піротехніки з Сумщини отримали роботів-саперів фото

Роботизований комплекс DIGITAL VANGUARD–S від Уряду Канади отримали піротехніки Міжрегіонального центру швидкого реагування та інші підрозділи ДСНС України.

Завдяки бездротовому та дротовому з'єднанню комплекс може працювати до 5 годин і виконувати різноманітні завдання – дистанційно знищувати вибухонебезпечні предмети або розвідку місцевості.

DIGITAL VANGUARD–S має три встановлені камери, завдяки яким оператор слідкує за проведенням маніпуляцій, отримує у режимі реального часу чітке та якісне зображення місця проведення робіт. Такі технологічні можливості надають йому змогу не підходити близько до вибухонебезпечних предметів. А завдяки невеликим габаритам та маневрованості, роботи можуть використовуватися у важкодоступних місцях.

Наразі 30% (а це 174 тис. кв. км.) від загальної площі України є потенційно небезпечними. Враховуючи такі об’єми, нове обладнання допоможе саперам швидше та з меншим ризиком для здоров’я й життя дистанційно проводити розвідку та знешкоджувати боєприпаси, повідомили в Міжрегіональному центрі швидкого реагування ДСНС України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: