Завантаження ...

Хочу додому: 400 "хвостиків" шукають нового господаря в Сумах

Хочу додому:  400 "хвостиків" шукають нового господаря в Сумах фото
11 листопада у Сумському товаристві тварин розпочалася виставка-прилаштування «Хочу додому». Сум'яни мають змогу завітати до притулку, познайомитися з тваринками, дізнатися їхню історію життя, обрати майбутнього улюбленця, а також допомогти притулку донатом.

Захід у такому форматі проводиться вперше та триватиме протягом 11-12 листопада з 11:00 до 14:00.
З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України кількість собак у притулку зросла вдвічі й становить наразі близько 400.

«У нас притулок наразі поділений на дві половини: одна – це песики, які потрапили до нас до повномасштабної війни, а інша – вже під час вторгнення. Можна сказати, що з лютого 2022 у нас кількість собак зросла вдвічі. Це здебільшого домашні собачки, яких полишають або передають волонтерам люди, які  виїжджають з Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Харківщини, Сумського прикордоння.  Багато тварин приїжджають контуженими та травмованими, ми їх лікуємо, соціалізуємо і тоді тільки віддаємо на прилаштування», - говорить Аліна Остапенко, волонтерка.


Кожна тваринка має свою непросту долю, яка привела її до притулку. Деякі песики були обожнюваними улюбленцями, проте з господарями їх розлучили ворожі обстріли та вибухи. Інші ж відчули на собі біль людської зради.

Толя і Пашка родом із селища Шахти, що на Донеччині. Ці два песики завжди тримаються разом попри війну та нелюдське ставлення місцевих. За словами волонтерів, собачки жили на території одного з підприємств, директор якого обіцяв лишити життя цих двох, якщо їх не прилаштують. Дружні та контактні песики шукають люблячу родину, але за умови, що Толя та Пашка будуть разом, бо розставання ці песики-нерозлучники не витримають. 

«Деймона до Сумського товариства тварин привезли військові. Песик травмував задні лапки. Місяці лікування та реабілітації повернули собаку до життя: тепер він не може всидіти на місці, такий активний! Дуже контактний юнак», - розповідає Ярослава Шаповал, волонтерка.


Вегас потрапив до притулку півтора місяця тому. Це аргентинський дог, якого забрали від поганих умов для проживання: собака була виснажена голодом. Але за час перебування у притулку він реабілітувався. Песик дуже контактний, любить компанію, ласку та увагу.

 «Хаймарс на момент прибуття до притулку був просто відображенням того, що сталося на Каховській ГЕС.  Він приїхав наляканий та мав запах води, від якої врятувався. На ньому досі висить карабін, з якого його або спустили люди, або ж він сам зміг вибратися», - говорить Ярослава Шаповал.


З рваними ранами з Лиману до Сум приїхав Річі. Песик мав понівечене від вибухів усе тіло, пройшов дуже тривалу реабілітацію, а потім й соціалізацію. Зараз Річі здоровий, сильний, слухняний та дружній. Він знову довірився людям і чекає на люблячу сім'ю.
Сумна реальність притулків полягає у тому, що кількість прилаштованих песиків завжди значно менше від тих, які продовжують шукати свою домівку.

«Забирають тварин дуже рідко. У нас є така тенденція на одну забрану собаку у нас п’ять нових. Здебільшого, це через те, що більшість людей не розуміють, що таке стерилізація. Хоча вона так важлива, адже вона насамперед позитивно впливає на  здоров’я тварин і забезпечує зменшення безпритульних чотирилапих», - говорить Ярослава Шаповал.

Щодня волонтери Сумського товариства тварин дбають про 400 хвостиків та роблять усе можливе задля забезпечення їм повноцінного харчування, дозвілля, здоров’я за власні кошти та благодійні внески небайдужих.
Підтримати сумський притулок можна за реквізитами:
Найменування організації:
ГО СУМСЬКЕ ТОВАРИСТВО ЗАХИСТУ ТВАРИН
Код отримувача:37052316
Назва банку  СУМСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ "ПРИВАТБАНК"
Рахунок отримувача
UA083375460000026002060496997

В ДОЛАРАХ США
Назва підприємства/company Name:
СУМСЬКЕ ТОВАРИСТВО ЗАХИСТУ ТВАРИН
IBAN CodeUA443375460000026008055012250
Назва банку/Name of the bankJSC CB "PRIVATBANK",
1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001,UKRAINE
SWIFT code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/Company address
UA 40021 Сумська обл., м. Суми вул. IванаБагряного б.2 
Банки кореспонденти/Correspondent banks
Рахунок в банку кореспонденті/Account in the correspondent bank 001-1-000080SWIFT
Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASUS33
Банк кореспондент/Correspondent bank
JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
Або:
Рахунок в банку кореспонденті/Account in the correspondent bank 890-0085-754SWIFT
Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank IRVT US 3N
Банк кореспондент/Correspondent bank
The Bank of New York Mellon, New York, US

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: