Завантаження ...

Культурні центри в Сумах

Культурні центри в Сумах фото

Суми завжди були мультикультурним містом, де уживалися представники різних народів, а сумчани завжди з цікавістю спостерігали і вивчали досвід і культуру інших людей, які знайшли свою нову домівку в нашому місті. Можливо саме тому в Сумах знайшли собі місце різні культурні центри, які діляться досвідом і енергією своїх народів.

На ідею зібрати в одній статті всі культурні центри інших народів, що розташовані в Сумах, журналістів нашого сайту наштовхнула одна подія – відкриття чергового культурного центру в нашому місті. Але ми вирішили не просто розповісти вам про нього, а й згадати про всі інші.

29 жовтня цього року в Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбулося урочисте відкриття Корейського культурного центру «АРІРАНГ». Центр назвали на честь найпопулярнішої корейської народної пісні, яка вважається неофіційним кліпом корейців.



Цю подію організував сумський фан-клуб A.R.М.Y, який уже протягом двох років об'єднує усіх прихильників культури, традицій, музики та історії Південної Кореї. Вони не лише танцюють к-поп, вивчають корейську мову, готують та діляться національними стравами, але й займаються тхеквондо та створюють картини в корейському стилі. Представники фан-бази під час відкриття культурного центру робили подарунок у вигляді набору підручників для вивчення корейської мови та казку «Маленький принц». Усім бажаючим, хто хоче познайомитися з хангилем (корейською абеткою) та освоїти початковий рівень вивчення мови, «АРІРАНГ» радо запрошує всіх на лекції, бесіди та майстер-класи.

Інтернаціональний культурний центр

У Сумському державному університеті, на базі Департаменту міжнародної освіти, був утворений Інтернаціональний культурний центр (ІКЦ СумДУ). Цей центр є добровільним об'єднанням іноземних та українських студентів СумДУ, створеним за підтримки адміністрації університету та Ради голів земляцтв.

Центр інтернаціональної культури СумДУ працює над тим, щоб студенти з різних країн та різних віросповідань відчували себе комфортно та толерантно в університетському середовищі. Тут важливо, щоб студенти з різних країн могли брати участь у різноманітних подіях, будь то святкування свят або спортивні змагання. Щоб могли відзначати свої національні традиції та організовувати культурні заходи.  Окрім цього, Центр допомагає студентам краще розуміти корпоративну культуру університету. Допомагає вивчати світ та пізнавати кожну культуру: лекції та бесіди про історію різноманітних національностей.

Культурний центр німецької мови

На базі Сумського державного університету розташувався центр німецької мови. Вони є автономними партнерами Goethe-Institut в Україні; орієнтуються на стандарти якості Goethe-Institut; працюють з висококваліфікованими викладачами, що підвищують свій професійний рівень з допомогою Goethe-Institut.

Центр німецької мови надає курси з німецької, які відповідають рівням володіння мовою, визначеним Загальноєвропейськими Рекомендаціями з мовної освіти. Навчання проводиться з використанням сучасних підручників і мультимедійних технологій.

У Центрі ви зможете отримати практичні навички сучасної німецької мови, вивчити культуру та дозвілля, ознайомитися з країною та її мешканцями. Також ви матимете можливість підготуватися до мовних іспитів Goethe-Institut, насолоджуватися дружньою навчальною атмосферою і покращувати свої кар'єрні перспективи.

Дізнатися більше зможете за телефоном: +380 95 798 25 41

Адреса: вул. Петропавлівська, 57, м. Суми

Ісламський культурний центр

Центр інтеркультурного спілкування (ІКЦ) знаходиться майже у самому центрі міста, але при цьому у досить тихому місці. Це робить його візит комфортним і дарує можливість зосередитися на заняттях або духовному спілкуванні в мечеті Центру.

До ваших послуг:
— Молитовний зал (мечеть) на 200 осіб, в якому щоденно відбувається п'ять разів молитва (за розкладом для Сум);
— Бібліотека з різноманітними носіями інформації: багато літератури російською, українською та арабською мовами, аудіо- і відеоматеріали про Іслам і східну культуру;
— Недільна школа з вивчення арабської мови та культури ісламського світу;
— Жіночий відділ;
— Навчальні класи;
— Настільний теніс;
— Проведення урочистих та траурних подій.
Створені умови для проведення нікяху (обряду весільного вінчання), джаназ-намазу (молитви за померлих) та обрядження покійника.

Розклад регулярних подій у ІКЦ:

П'ятниця
13:00 (за літнього часу) – початок п'ятничної проповіді та молитви-джума.
Субота, Неділя
– Воскресна школа арабської мови та культури мусульманських народів (розклад уточнюйте у секретаря школи);
– Уроки Корану, арабської мови, основ Ісламу для дітей та дорослих.

Адреса: вул. Сумсько-Київських дивізій, 24/2, м. Суми.

Тел.: +38 093 754 7690

Ромський культурний центр

У Сумах на Баранівці 26 серпня 2016 року відбулася презентація Ромського громадського центру. Ця ініціатива створена для організації вирішення актуальних проблем ромів у Сумах та сприяння формуванню місцевої молодіжної ромської організації.

Саме представники ромської громади візьмуть на себе обов'язок проведення прийому громадян у Ромському громадському центрі та готуватимуться до створення молодіжної громадської організації. Самі роми надаватимуть своїм співвітчизникам послуги та консультації з питань отримання субсидій, правової освіти, медицини та інших сфер. Ці послуги будуть доступні безкоштовно. Таким чином, це визначається як шлях до інтеграції та розвитку ромської громади в контексті міського життя.

Додамо, що Центр гостинно відкрив свої двері за адресою: вул. Баранівська, 138.

Підготувала Біловол Наталія, MistoSumy.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: