Завантаження ...

На Сумщині два летальних випадки від коронавірусу

На Сумщині два летальних випадки від коронавірусу фото

Як повідомив під час апаратної наради в.о. начальника обласного управління охорони здоров’я Анатолій Котляр, за минулий тиждень в області зареєстровано 484 випадки COVID-19 проти 440 випадків за 44 тиждень.

У закладах охорони здоров’я на стаціонарному лікуванні перебувають 124 хворих з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, з них потребує кисневої терапії – 61 особа, у відділенні інтенсивної терапії лікується 3 особи, на ШВЛ – 2 особи.

«На минулому тижні, на жаль, ми мали втрату – зареєстровано смерть від ускладнень COVID-19 Шосткинському районі. Ще летальний випадок – у Конотопському районі – зареєстровано вчора (цей випадок рахуватиметься статистиці наступного, 46 тижня)», – зазначив Анатолій Котляр.

В області продовжується вакцинація населення проти COVID-19. Наразі в області зроблено всього 1 048 7196 щеплень; щепилось однією дозою 476 207 осіб .

Як захиститися від тяжких наслідків захворювання та уповільнити поширення коронавірусу SARS-CoV-2:

- вакцинуйтеся;

- тримайтеся на відстані щонайменше 1,5 м від інших людей, навіть якщо в них немає ознак захворювання;

- носіть добре прилеглу маску за неможливості дотримання фізичної дистанції та в приміщеннях, що погано вентилюються;

- уникайте закритого простору, регулярно провітрюйте приміщення, де перебуваєте;

- регулярно мийте руки з милом чи обробляйте їх спиртовмісним антисептиком;

- під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;

- якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно заміняти/знезаражувати).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: