Завантаження ...

СБУ викрила на Сумщині контрабандистів, які хотіли продати за кордон партію психотропів на 9 млн грн

СБУ викрила на Сумщині контрабандистів, які хотіли продати за кордон партію психотропів на 9 млн грн фото

Служба безпеки нейтралізувала на Сумщині групу осіб, які намагались продати за кордон оптові партії особливо небезпечної психотропної речовини «PVP».

У результаті комплексних заходів «на гарячому» викрито  двох організаторів злочинного угруповання, які намагались контрабандою переправити 15 кг «товару» на суму 9 млн грн за цінами чорного ринку.

Як встановило слідство, до складу наркоугруповання входили декілька мешканців Сумської та Чернігівської областей, які планували переправляти контрабандою за кордон отримані з підпільних нарколабораторій психотропи.

Для пошуку клієнтів фігуранти використовували власні зв’язки у кримінальних колах, а щоб переправити «товар» за кордон залучали власних наркодилерів.

Під час обшуків за місцями проживання та у складських приміщеннях у зловмисників вилучено:
- 15 кг особливо небезпечної психотропної речовини «PVP»;
-  незареєстровану вогнепальну зброю з набоями;
- мобільні телефони, флеш-носії та чорнові записи з доказами незаконної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки вже повідомили обом організаторам наркоугруповання про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України (замах на контрабанду психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб).

Злочинні дії одного з них також кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб).

Обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до наркобізнесу. 

Комплексні заходи з нейтралізації злочинної групи проводили співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: